kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Aralık 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Önce yumruklaştılar sonra kucaklaştılar

ANKA
Giriş Saati : 26.12.2008 16:05
Güncelleme : 26.12.2008 18:52
Yeni Haber
TBMM Genel Kurulu'nda yolsuzluk ve ihbar tartışmaları yumruklu kavgaya yolaçtı. DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık tartışma sırasında kendisine "ihbarcı" diyen kürsüdeki CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu'nu yumrukladı.

TBMM Genel Kurulu'nda 2009 Mali Yılı Bütçesinde Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı'nın maddelerinin görüşmelerinde DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın önceki gün gündeme getirdiği ve Malatya Üniversitesi'nde yaşanan "karaciğer naklinde" ile ilgili iddialarına bugünkü görüşmelerde yanıt veren CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu'nun sözleri kavga çıkardı.

Aslanoğlu, Sakık'ın iddialarının yalan olduğunu ve Sakık'ın bu iddialarla ilgili yanlış ihbar yaptığını söyleyince ortalık bir anda savaş alanına döndü.

Sakık, yerinden fırlayarak Aslanoğlu'na "Terbiyesiz adam iftira etme bana, soytarılık yapma, bana 'ihbarcı' diyemezsin" dedi ve yumruklarını peş peşe Aslanoğlu'nun suratına savurdu. Sakık'ın yumruklarının birisi Aslanoğlu'nun suratına diğeri ise omuzuna isabet etti. Oturumu yöneten Meclis Başkanvekili Meral Akşener kısa bir süre şaşkınlık yaşadıktan sonra oturuma ara verdi.

Araya giren TBMM İdare Amirleri, Aslanoğlu ve Sakık'ın arasına girerek olayların daha da büyümesini önlediler.

DTP'liler Sakık'ı Genel Kurul salonundan çıkarırken, CHP'li milletvekilleri de Aslanoğlu'nu sakinleştirmeye çalıştılar.

SONRA KUCAKLAŞTILAR

TBMM Genel Kurulu'nda kendisine "ihbarcı" dediği için, CHP Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu'nu yumruklayan DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, tepkilerin ardından CHP Grubu'nu ziyaret ederek Aslanoğlu'ndan özür diledi ve iki milletvekili sarılarak barıştılar.

TBMM Genel Kurulu'nda yaşanan tartışmanın ardından DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, iki milletvekilinin barışması için devreye girdi. Ahmet Türk ve Sırrı Sakık, DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ve Muş Milletvekili Nuri Yaman'la birlikte CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay ve Malatya Milletvekili Aslanoğlu'nu ziyaret etti.

Ziyaret sırasında Sakık, davranışı dolayısıyla Aslanoğlu'ndan özür diledi. Aslanoğlu'nu yumruklayan Sakık, hiç kimsenin tasvip etmediği bir olay yaşandığını belirterek, "Ben Parlamento'dan, Mevlüt kardeşimden, sizlerden, Türkiye kamuoyundan özür diliyorum. Gergin bir atmosferdeydik. Yanlış bir anlaşılmadan dolayı bir itişme oldu. İnsanın olduğu her yerde bu tür şeyler oluyor. Ben toplumun bizi anlayışla karşılayacağına inanıyorum" dedi.

KÜSLÜK YOK

Aslanoğlu ise gazetecilerin 'küslük var mı?' sorusuna, "Hayır, hiçbir zaman" karşılığını verdi. Malatya İnönü Üniversitesi ile ilgili bir konuda Sakık'ın dün akşam yaptığı konuşmada geçen bir ifadeyi ilettiğini; ancak Sakık'ın bunu yanlış anladığını anlatan Aslanoğlu, "Bir anlık bir olaydı. Bir sorun yok. Türkiye'nin, sevgiye, barışa, dostluğa ihtiyacı var. Önce bizim el ele vermemiz, Türkiye'ye örnek olmamız gerekiyor. Küsmek, darılmak yok" diye konuştu.

SARILARAK BARIŞTILAR

Açıklamaların ardından Sırrı Sakık ve Mevlüt Aslanoğlu birbirlerine sarılarak barıştılar. İki milletvekili arasındaki kucaklaşmanın ardından Sakık, "Diliyorum hep böyle olacak, bundan sonra. Yoğun bir bütçe görüşmesi vardı. Zaman zaman böyle şeyler olur. Bundan sonra diliyorum olmasın" şeklinde konuştu.

Sakık, basın mensuplarının "Siz de biraz sinirlilik hali var mı?" sorusu üzerine, "Sürekli haksızlığa uğrayan bir alandan geliyoruz. Belki onun verdiği bir ataklık var. Aslında bu benim tarzım değil. Kavga ve şiddet benim tarzım değil. Zaten bütün hayatımız bu şiddeti ve kavgayı Türkiye'nin gündeminden çıkarmaya çalışmakla geçti. Ama zaman zaman böyle küçük şeyler oluyor" diye konuştu.

DTP heyeti, yaklaşık 30 dakika süren özür ziyaretinin ardından CHP grubundan ayrıldı.