kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Aralık 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Gökçek hakkında suç duyurusu

Giriş Saati : 26.12.2008 12:26
Güncelleme : 26.12.2008 17:14
Yeni Haber
Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF), Ankara'daki doğal gaz abonelerinden usulsüz fazla para alındığı iddiasıyla, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Başkent Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Veysel Karani Demir hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

TÜDEF Genel Başkanı Ali Çetin, Adliye Binası önünde yaptığı basın açıklamasında, Başkent Doğal Gaz Dağıtım AŞ'nin Ankara'daki tüm gaz abonelerinden 200 milyon dolara yakın fazla para aldığını savunarak, "EPDK'nın ilgili kararı ile abonelerden 150 dolar yerine 300 dolar alındı. Ayrıca doğalgazın faturalandırmaya esas satış miktarının tespiti ve faturalandırmaya ilişkin esaslar hakkında tebliğine ve kurul kararlarına aykırı olarak "k" katsayısını fazla göstererek de yaklaşık 50 milyon YTL tutarında fazla para alındığı tespit edildi. Ön ödemeli sayaç kullanan tüm abonelerden de haksız yere 10 milyon YTL civarında bir pil parası alınmıştır" dedi.

Çetin, EPDK'nın; Başkent Doğal Gaz Dağıtım AŞ'nin Genel Müdürü Veysel Karani Demir eylemlerden sorumlu Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in "kanun hükümlerine ve çıkarılan yönetmelik hükümlerine aykırı hareket etme" fiilini işlediği kararına vardığını hatırlattı. Çetin, yasa dışı alınan paranın iadesi için 90 günlük süre verildiğini bildirdi. Buna karşın 90 gün içerisinde durumun inkar edildiğini ve paraların tüketicilere iade edilmediğini kaydeden Çetin, "Federasyonumuz Melih Gökçek ve Veysel Karani Demir hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına, 'görevi ihmal, görevi kötüye kullanma, hizmet nedeni ile güveni kötüye kullanma, yargı kararlarına, kanun hükümleri ile emredici düzenlere uymama, kişilerin malları üzerinde usulsüz tasarruf yapma' suçlarından yargılanmaları için suç duyurusunda bulunmuştur. Biz Ankara'da yüz binlerce tüketicinin paralarını yasa dışı olarak alan ve "Aldımsa ne olmuş yatırım yaptım' deme pişkinliğini gösteren şüphelilerin eylemlerine uyan suçlarından dolayı cezalandırılmaları için yargılamanın her aşamasında müdahil olacağız. Tüketicilerden fazla alınan paralar hiç değilse soğuk havalarının etkisini gösterdiği kış aylarında tüketiciye gaz olarak iade edilmelidir" dedi.

ANKA