kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Aralık 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kısa... Kısa...

26.12.2008
Dericiler % 30 indirim yapacak
Türkiye Deri Konfeksiyoncuları Derneği (TDKD) öncülüğünde bir araya gelen sektör temsilcileri, 2009 yılında daha da derinleşmesini bekledikleri krize karşı güç birliğine gitme kararı aldı. Şu anki fiyatlarla yüzde 30 indirime gitmeyi planlayan sektör, yetişmiş kalifiyeli insan gücünü kaybetmemek için 2 yıl boyunca kârsız çalışmayı göze aldı. TDKD Başkanı Ramazan Hazar, "2 yıl boyunca işçi çıkarmak yerine sıfır kâr veya az bir zararla yoluna devam edecek" dedi.

Koç Holding 700 milyon $ kredi alacak
Koç Holding A.Ş, topluluk şirketlerinin finansman ihtiyaçlarının karşılanmasında kullanılmak üzere yaklaşık 700 milyon dolar tutarında kredi temin edilmesi amacıyla çeşitli banka ve finans kuruluşlarıyla görevlendirme mektubu imzalandığını duyurdu. Oluşturulacak konsorsiyum ile kredi sözleşmesinin imzalandığı tarihte yatırımcıların ayrıca bilgilendirileceği belirtildi.

GE, Theolia payını Gama Enerji'ye sattı
General Electric rüzgâr enerjisi alanında faaliyet gösteren Fransız Theolia'daki yüzde 17 payını Gama Enerji'ye satma kararı aldı. New Energy Finance'de çıkan haberde, Theolia'nın 105.4 milyon euro olan piyasa değerine göre, yüzde 17 hissenin Gama Enerji'ye maliyetinin, yaklaşık 18 milyon euro (25 milyon dolar) olacağı belirtildi.

Yaratıcı fikirlere 20 bin dolar
Dünya Bankası, "Yaratıcı Kalkınma Fikirleri Yarışması: Geleceğimizi Şekillendirelim" ile gençlerin yaratıcı fikirlerine 20 bin dolar verecek. Gençlerin yaratıcı fikirlerini desteklemeyi amaçlayan yarışmaya katılmak isteyenlerin 15-24 yaş aralığında olması yeterli. Yarışmaya son başvuru tarihi ise 15 Şubat 2009'da.

Yapı Kredi Bankası'nda 2 yeni atama
Yapı Kredi, yeniden yapılandırdığı üst yönetimi için 2 yeni genel müdür yardımcılığı pozisyonu oluşturduğunu duyurdu. Açıklamada, Bireysel ve KOBİ Kredilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı pozisyonuna Selim Hakkı Tezel'in, Kurumsal ve Ticari Kredilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı'na ise Massimiliano Fossati'nin atandığı bildirildi.