kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Aralık 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Emlak Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Havalar nasıl olacak? - HARİTALI

Giriş Saati : 18.12.2008 08:43
Güncelleme : 18.12.2008 22:22
Yeni Haber
Yurdun kuzey ve batı kesimleri parçalı çok bulutlu, Marmara, Kuzey ve Kıyı Ege, Batı Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile akşam ve gece saatlerinde Orta Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu ve Malatya çevreleri yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Sabah ve gece saatlerinde yurdun iç ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte sis görülecek.

Hava sıcaklığı batı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar genellikle güney ve güneydoğu, yurdun güneydoğu kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esecek.

ERZURUM'DA TERMOMETRELER EKSİ 30 DERECEYİ GÖRDÜ

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan Sibirya soğukları yaşamı olumsuz etkiliyor.

Bölgede en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Erzurum'da 30, Ağrı'da 25, Kars'ta 20, Ardahan'da 18, Erzincan'da 14 ve Iğdır'da 10 derece olarak ölçüldü. Kent merkezlerinde yapılan son ölçümlere göre kar kalınlıkları ise Ağrı'da 14, Erzurum'da 11, Kars ve Ardahan'da ise 3 santimetre olarak olarak ölçüldü.

Bölgede etkili olan soğuk hava nedeniyle Ardahan'daki Çıldır ve Aktaş gölleri ile Erzincan'daki Karasu Nehri'nin yüzeyinde buz tabakası oluştu. Öte yandan, Ardahan'ın Damal, Hanak ve Posof ilçelerinde etkili olan şiddetli rüzgarın enerji nakil hatlarına zarar vermesi nedeniyle 3 ilçeye 9 saat elektrik verilemedi. Aşırı soğuk hava nedeniyle yollarda oluşan yoğun sis ve buzlanma da ulaşımı olumsuz etkiliyor.

Erzurum, Kars, Ardahan, Muş gibi illerde bazı sürücüler buzlanmanın olduğu yollarda araçlarıyla güçlükle seyredebildiler. Araçlarının deposu donan bazı vatandaşlar ise piknik tüpüyle ısıtarak araçlarını çalıştırabilmek için uğraş verdi.

Meteoroloji yetkilileri, hafta boyunca bölgede havanın parçalı az bulutlu olacağını, rüzgarın ise değişik yönlerden hafif şiddette eseceğini belirttiler. Gelecek hafta başından itibaren bölgenin yağışlı hava kütlesinin etkisi altına gireceğini kaydeden yetkililer, 23 Aralıkta ise bölge genelinde kar yağışı beklendiğini söylediler.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...