kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Aralık 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Emlak Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Armağan'ı görüntüleyenlere beraat

Giriş Saati : 18.12.2008 14:07
Güncelleme : 18.12.2008 22:22
Yeni Haber
Bülent Ersoy'un eski eşi Armağan Uzun'u İzmir'de kız arkadaşıyla görüntüleyip, görüntüleri basın kuruluşlarına para karşılığında servis ettiği iddiasıyla yargılanan kafeterya işletmecisi ile eşi, beraat etti.

İzmir 2. Asliye Ceza Mahkemesindeki davanın karar duruşmasına, tutuksuz yargılanan kafeterya işletmecisi Ferman ve eşi Serap Deri'nin avukatı Celal Rahmi Gürkan ile davacı Armağan Uzun'un avukatı Yavuz Oran katıldı.

Yavuz Oran, söz konusu görüntülerin bilirkişi tarafından incelenmesini isteyerek, böylece Ferman Deri'nin ''Uzun'un izniyle görüntüleri çektiği'' yönündeki iddiasının doğru olmadığının ortaya çıkacağını savundu. Hakim Leman Çalışkan, görüntülerin incelenmesi talebini reddetti.

Müvekkilinin böyle bir habere ihtiyacı olmadığını ifade eden Oran, ''Ayrıca müvekkilimin boşanmasına da bu görüntüler neden olmuştur. Bu hususlar gözetilmeden ve dosya yeterince incelenmeden karar verilmesini doğru bulmuyoruz'' dedi. Bunun üzerine hakim Çalışkan, 27 yıllık hakim olduğunu ve dosyayı en ince ayrıntılarına kadar incelediğini ayrıca görüntüleri televizyondan izlediğini söyledi.

Sanık avukatı Gürkan ise Armağan Uzun'un Bülent Ersoy'un tanınırlığını bilerek evlilik yaptığını belirterek, ''Kendisi de böylece şöhret oldu. Evli olduğu halde bir kadını alıp umuma açık çay bahçesine götürmüştür. Medya da bu görüntüleri yayınlamıştır. Çekimler gizli yapılmamıştır. Televizyonda izlediğimizde de Uzun'un çekim sırasında kameraya baktığı net şekilde görülmektedir'' dedi.

Cumhuriyet Savcısı Ali Fuat Taşkın, esas hakkındaki mütalaasında, görüntülerin gizli kaydedildiği ve yayınlandığı konusunda dosyada kesin ve inandırıcı delil bulunmadığını belirterek, sanıkların beraatına karar verilmesini istedi.

Yargılama sonunda hakim Leman Çalışkan, üzerlerine atılı suçu işlediklerine dair kesin ve inandırıcı delil elde edilemediğinden sanıkların beraatına karar verdi. Duruşmanın ardından Yavuz Oran, kararı temyiz edeceklerini, konuyu AİHM'ye kadar taşıyabileceklerini bildirdi.

İzmir'deki bir kafeteryada arkadaşı Pelin Taş ile görüntülerinin çeşitli televizyon programlarında yayınlanmasının ardından Uzun'un avukatı Yavuz Oran, ocak ayında kafeterya sahibi Ferman ile eşi Serap Deri hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Oran, suç duyurusunda Deri çiftinin Uzun'un kız arkadaşı Pelin Taş'a sarılarak gösterdiği yakınlığı kamerayla görüntülediğini, ''Şimdi saçını okşuyor, şimdi öpüyor'' şeklinde subjektif yorumlarla seslendirdiğini ve kurguladıkları görüntüleri 40 bin YTL karşılığında profesyonel habercilere servis ettiğini öne sürmüştü. Müvekkilinin görüntülerin çeşitli televizyon kanallarında yayınlanması nedeniyle bedensel ve ruhsal çöküntüye uğradığını iddia eden Oran, Deri çiftinin cezalandırılmasını istemişti.

Cumhuriyet Savcısı, sanıkların ''Basın ve yayın yoluyla özel hayata ilişkin görüntü ve sesleri ifşa etmek'' suçunu işledikleri gerekçesiyle 1 ile 3 yıl arasında değişen hapis cezasına çarptırılmalarını talep etmişti.

(AA)