kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Aralık 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Emlak Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Ayşen Mamaş

Son nefeste çıkan isme de müebbet

Aliye ÇETİNKAYA - KONYA
17.12.2008
Erkek arkadaşıyla birlikte öldürülen dansözün son nefesinde adını söylediği Güneş Şen ile "Ben öldürdüm" diyen eşine müebbet verildi..
Konya'da geçtiğimiz yıl kasım ayında meydana gelen olayda, bir birahanede dansözlük ve konsomatrislik yapan 26 yaşındaki Ayşen Mamaş, evinin yatak odasında, Selçuk Üniversitesi öğrencisi Ferhat Korucu (20) ile birlikte silahlı saldırıya uğradı. Korucu olay yerinde hayatını kaybetti. Ağır yaralanan Ayşen Mamaş ise tedavi gördüğü hastanede öldü. Mamaş'ın ölmeden önce yoğun bakımda "Güneş" diye sayıklaması sonucu aynı işyerinde konsomatrislik yapan arkadaşı Güneş Şen ile 3 ay önce evlendiği kocası Mehmet Şen gözaltına alındı. Şen çifti, sorgulamalarında cinayeti fuhuşa zorlama meselesi yüzünden işlediklerini itiraf etti.

'EŞİM KARIŞMADI'
Ankara'dan garson olarak çalıştırmak için kendisini Ayşen Mamaş'ın çağırdığını, ancak önce konsomatrislik, ardından fuhuş yaptırdığını öne süren Güneş Şen, "3 aylık hamileydim ve fuhuşu bıraktım. Bana baskı yaptı. Eşim fuhuş yaptığımı bilmiyordu. Beni tehdit edip, fuhşa zorlayınca eşime anlattım. Olay günü konuşmaya gittik ama Ayşen 'Kalitesiz fahişe' deyince eşim dayanamayıp vurdu" demişti. Müebbet hapis istemiyle dava açılan Şen çiftinden Mehmet Şen ise, "Eşim olaya karışmadı. Ben vurdum" demişti. Davayı sonuçlandıran mahkeme heyeti, ölen kadının son nefesinde "Seni kim vurdu?" sorusuna "Güneş" diye cevap vermesini göz önünde bulundurarak, Güneş Şen'i 'yardım ve yataklık' suçundan değil, kasten adam öldürmek suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı. Genç kadını öldürdüğünü itiraf eden Mehmet Şen'e de kasten adam öldürmek suçundan müebbet hapis cezası verildi. Mahkeme heyeti daha sonra çiftin duruşmadaki iyi hallerini göz önüne alarak, cezalarını 25'er yıl ağır hapse indirdi.
Haberin fotoğrafları