kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Aralık 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Emlak Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
2.5 yaşına kadar Koray'ın kalbi 4 kez durdu. Tükürüğünü yutamadığı için de babası, elektrikli süpürgenin ucuna bağladığı ince bir hortumla tükürükleri çekti.

Mucize 6 yaşında

Pervin METİN - SABAH
17.12.2008
Koray, nadir görülen genetik bir hastalıkla doğduğunda "Yalnız 45 gün yaşar" dediler. Direndi, ABD'de tedavi gördü ve 1 Ocak'ta 6 yaşına giriyor..
Koray dünyaya geldiğinde damağı ile kalbi iki yerden delikti. Bebeğe doktorları sadece 45 gün ömür biçmişti. Ancak hayata tutunan ve Amerika'da 3 yıllık tedavi gören "mucize çocuk" 1 Ocak'ta 6 yaşına girecek. Bu hastalığa yakalananların yüzde 50'den fazlası bir yıl içinde yaşamını yitirirken, Koray Kutlay'ın 3 yaşına kadar nasıl yaşadığını merak eden Stanford Üniversitesi, aileyi 3 yıl önce ABD'ye davet etti. Anne Eda Kebir ve babasının komşularından aldığı 300 dolar borçla Amerika'ya götürdüğü Koray, Kaliforniya Children Service adlı fon sayesinde 1.1 milyon dolar tutarında üç ameliyat geçirdi. Tüm masrafları da karşılandı. Stanford ve San Francisco üniversitelerinin hastaneleri, tedaviyi ortak yürüttü. Önce Türkiye'de beslenmesi için midesine takılan tüp ameliyatla değiştirilip kolay değiştirilebilen yeni bir tüp takıldı. Ardından da içe dönük olan her iki ayağı ameliyat edilerek, adım atıp ayakta durması sağlandı.

ARTIK DUYABİLİYOR
Kulaklarına tüp takılarak sesleri işitmesi sağlandı. Daha önce sık sık geçirdiği sara nöbetleri de durduruldu. Kendisi için üretilen özel mamalarla beslenerek 15'den 23 kiloya çıktı. Kendisi için hazırlanan özel bir programla, iç - dış kavramı, dikkat toplama gibi eğitimlerden geçirildi. Şimdi ailesi 22 yaşına kadar sürecek bu eğitim planını, evde kendileri uyguluyor. Baba Dr. Koray Kebir degeldikleri noktadan duyduğu mutluluğu belirterek, "Yaşadıklarımızı bir kitapta anlatacağız" diyor.