kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Aralık 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Emlak Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
TEMSİLİ FOTOĞRAF

Şüpheli Adli Tıp Kurumu'na sevk edilecek

Giriş Saati : 18.12.2008 14:17
Güncelleme : 18.12.2008 22:22
Yeni Haber
Büyükada'da, dizi oyuncusu A.A'ya tecavüz ettiği öne sürülen 17 yaşındaki E.K'nın, ''işlediği suçun hukuki anlam ve sonuçlarını anlayabilmesi, davranışlarını yönlendirme yeteneği bulunup bulunmadığı''nın belirlenmesi amacıyla Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmesi kararlaştırıldı.

Kartal 1. Çocuk Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık E.K. ile avukatı Mehdi Arı, müşteki A.A'nın avukatı Mustafa Tırtır katıldı. Dizi oyuncusu A.A'nın avukatı Mustafa Tırtır söz alarak, müvekkilinin suçtan zarar gördüğü gerekçesiyle, duruşmalara müdahil olarak katılması yönünde karar verilmesini istedi. Tırtır ayrıca, dosyayı inceleyerek, daha sonra beyanda bulunacaklarını da bildirdi.

Şüphelinin avukatı Mehdi Arı da, şüpheli E.K'nin cezai ehliyetinin bulunup bulunmadığı konusunda Adli Tıp Kurumu'ndan rapor istenmesini talep etti. Avukat Arı, delillerin toplandığını ifade ederek, uzun zamandır tutuklu bulunan müvekkilinin tahliyesine karar verilmesini istedi. Görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı, şüphelinin tutukluluk halinin devamı yönünde mütalaa bildirdi.

Mahkeme heyeti, şüphelinin tutukluluk halinin devamı yönünde karar alarak, ''Sanığın Adli Tıp Kurumu'na dosyası ile birlikte sevkinin yapılarak, işlediği suçun hukuki anlam ve sonuçlarını anlayabilmesi, davranışlarını yönlendirme yeteneğinin bulunup bulunmadığı hususunda rapor alınmasını'' öngördü. Duruşma bu nedenlerle ertelendi.

İSTENEN CEZA

Oyuncu A.A'nın, tatil amacıyla gittiği Büyükada'da temmuz ayında cinsel saldırıya uğraması ve cep telefonunun alınmasına ilişkin yürütülen soruşturma sonucu, Kartal 1. Çocuk Ceza Mahkemesinde dava açıldı.

Davanın iddianamesinde, tutuklu yargılanan şüpheli E.K'nın, ''tehditle cinsel saldırıya teşebbüs'' suçundan, yaşının 18'den küçük olduğu da dikkate alınarak 4 yıl 9 aydan 12 yıl 3 aya kadar hapisle cezalandırılması isteniyor. İddianamede, E.K'ya verilecek cezanın üst sınırının 8 yılı geçmemesi gerektiği de belirtiliyor.

Bu arada, olaya ilişkin davanın 2. duruşmasına katılarak ifade veren oyuncu A.A, cep telefonunu gasp etmeye çalışan ve kendisine cinsel tacizde bulunan E.K'ya telefonunu verdiğini, kaçmak istediği sırada peşine düşen şüphelinin kendisini çalılığa götürerek tecavüz ettiğini anlatmıştı.

A.A'nın cep telefonu, şikayeti üzerine başlatılan çalışma sonucu yakalanan şüphelinin üzerinde bulunmuştu.

(AA)