kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Aralık 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Emlak Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Mülteciler hakkında her şey sadece 2 YTL

18.12.2008
Uluslararası Sinema Tarih Buluşması yarın başlıyor. Bu yılki teması "mülteciler" olan festivalde filmler 2 YTL'ye izlenebilecek. Festivalde 50'ye yakın film gösterilecek..
TÜRSAK Vakfı'nın düzenlediği, bu yıl 11'incisi gerçekleşecek olan Türkiye'nin önemli tematik film festivallerinden Uluslararası Sinema Tarih Buluşması yarın başlıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Beyoğlu Belediyesi ve Metro Group'un katkılarıyla düzenlenen festivalin bu yılki teması mülteciler. Festival kapsamında gösterilecek filmler dünyada sayıları 12 milyona yaklaşan mültecilerin dramını anlatacak ve onların birer sayıdan ibaret olmadığını vurgulayacak. Kriz nedeniyle bu yıl açılış gecesi düzenlenemiyor. Fakat buna rağmen filmleri 2 YTL'den izlemek mümkün. Bu yıl açılış seremonisi olmayınca, Zülfü Livaneli'ye dün düzenlenen basın toplantısında Onur Ödülü verildi. 1973'ten 80'ene kadar çeşitli ülkelerde mülteci olarak yaşadığını hatırlatan Livaneli, 'Bu ödülü hayatım boyunca unutmayacağım' dedi. Festivalde gösterimler Alkazar, Cinebonus Maçka G-Mall ve Fransız Kültür Merkezi'nde gerçekleştiriliyor. Festivalde öne çıkan filmler ise şöyle: Şili'de Saklı Hayat, Mülteci Kassım, Serçelerin Şarkısı, Şeytanla El Sıkışmak, Huzur İçinde Git Jamil, Şafağın Sırrı ve Miloseviç Mahkemesi.

BEN AFFLECK'TEN BELGESEL
Toplantıda BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Türkiye temsilcisi Michel Gaude de katılarak festivali desteklediklerini belirtti. Ünlü oyuncu ve yönetmen Ben Affleck ile Rolling Stone'un solisti Mick Jagger'ın hazırladıkları ve tüm dünyada aynı anda tanıtımı yapılan Bana Sığınacak Bir Yer Ver adlı kısa belgeselin Türkiye tanıtımı da basın toplantısında gerçekleştirildi. Belgesel, Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde süren çatışmalar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda bırakılan 250 bin Kongolunun dramına dikkat çekmek ve onlar için bağış toplamak amacıyla çekildi. Bilgi için: www.sinematarih.com