kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Aralık 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Emlak Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Poşetten çıkan bomba patladı: 1 ölü

Giriş Saati : 18.12.2008 10:21
Güncelleme : 18.12.2008 22:22
Yeni Haber
Muğla'nın Ortaca ilçesinde bir kişi, kendisine gönderilen poşeti açmaya çalışırken meydana gelen patlamada yaşamını yitirdi.

Ortaca Sanayi Sitesi'nde kireç satışı yapılan bir iş yerinin sahibinin oğlu Mustafa Can Yılmaz (29) kendisine gönderildiği bildirilen poşeti açmaya çalışırken patlama meydana geldi. Yılmaz, patlama sonucu olay yerinde yaşamını yitirdi, iş yeri ve çevre dükkanlarda da hasar oluştu.

Mustafa Can Yılmaz'ın cesedi, savcının olay yerinde yaptığı incelemenin ardından Ortaca Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Ortaca Kaymakamı Mustafa Gürdal ve İlçe Emniyet Müdürü Halit Altunbaşak olay yerinde inceleme yaparak bilgi aldı.

''PATLAYICIYI POŞETE BIRAKMIŞLAR''

Muğla Emniyet Müdürü Emin Körpe, iş yerine gönderilen poşeti açmaya çalışan Yılmaz'ın meydana gelen patlamada yaşamını yitirdiğine işaret ederek, ''Patlayıcı maddeyi poşetin içine bırakmışlar.

Patlayıcı maddenin ne olduğunu tespite çalışıyoruz. Poşette, bir mektup ve bir oyuncak bebeğinde de bulunduğu bilgisi verildi. Mektupta, 'bu bebeği sakla, beni neden unuttun ve seni çok seviyorum'' şeklinde ifadelerin yer aldığı bilgisi de verildi. Olayı çok yönlü şekilde araştırıyoruz. İlk tespitlerimize göre olayın terör bağlantısı söz konusu değil'' dedi.

Bu arada, Ortaca ilçesinde geçtiğimiz günlerde bir fırına ait ekmek dağıtım aracında meydana gelen patlamada 1 kişi hafif şekilde yaralanmış, olayla ilgili olduğu iddiasıyla gözaltına alınan 3 kişi savcı tarafından serbest bırakılmıştı.

MUĞLA EMNİYET MÜDÜRÜ KÖRPE: EKİPLERİMİZ PATLAYICININ CİNSİNİ TESPİTE ÇALIŞIYOR

Muğla'nın Ortaca İlçesinde meydana gelen ve 1 kişinin ölümüne neden olan patlamayla ilgili soruşturma sürüyor.

Ortaca ilçesinde, Sanayi sitesindeki bir iş yerinde sabah saatlerinde meydana gelen ve 1 kişinin ölümüne neden olan patlamanın ardından başlatılan soruşturma kapsamında Muğla Emniyet Müdürü Emin Körpe, olay yerinden incelemede bulundu, bölgede çalışma yapan Muğla Emniyet Müdürülüğü Olay Yeri İnceleme ekiplerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Körpe, 1 kişinin ölümüne neden olan patlayıcının bulunduğu poşetin iş yerinin önüne kimliği belirsiz kişi yada kişilerce bırakıldığını düşündüklerini anlatarak, ''olayla ilgili inceleme sürüyor. Ekiplerimiz öncelikle olayda kullanılan patlayıcının cinsini tespite çalışıyorlar. Olayda yaşamını yitiren kişinin yakınları ve görgü tanıklarının ifadelerine başvuruluyor. Olayın terör bağlantısı söz konusu değil. Ayrıca bu olayın geçtiğimiz günlerde bir fırının önünde meydana gelen patlamayla alakasının olamadığı tespit edildi'' dedi.

GÜVENLİK KAMERASI GÖRÜNTÜLERİNE POLİS EL KOYDU


Bu arada Muğla Emniyet Müdürlüğü ekipleri patlamanın meydana geldiği iş yerinin karışsında bulunan bir markete ait güvenlik kamerası kayıtlarına savcının talimatıyla el koydu. Polisin olayda ölen şahsın son 24 saat içerisinde yaptığı telefon görüşmelerinin de savcılığın talimatı ile araştırılacağı bildirildi.

Patlamada yaşamını yitiren Mustafa Can Yılmaz'ın (29) yakınları ise olay yerinde ve hastanede bekleyişlerini sürdürüyor.

Muğla'nın Ortaca ilçesinde, babasına ait iş yerinin kapısının önüne bırakılan poşeti açmaya çalışan Mustafa Can Yılmaz (29) poşetteki patlayıcının infilak etmesi sonucu yaşamını yitirmişti. Polis olay yerinde bir mektup ve bir oyuncak bebek bulmuştu. Alınan ilk bilgilerde, Yılmaz'ın kendisine gönderilen poşeti açmaya çalıştığı sırada patlama meydana geldiği ifade edilmişti.

(AA)