kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Aralık 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Emlak Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

ÖSS'deki değişiklikler 15 Ocak'ta netleşecek

Giriş Saati : 18.12.2008 15:13
Güncelleme : 18.12.2008 22:22
Yeni Haber
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, 2009 yılında yapılacak ÖSS'deki değişikliklerle ilgili olarak, "Ocak ayını beklememiz lazım. 15 Ocak'ta bitiyor" dedi.

YÖK Başkanı Özcan, Genel Kurul Toplantısı'nda verilen yemek arasında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. ÖSS'de ufak tefek değişiklikler yapılacağının hatırlatılması üzerine Özcan, bu konudaki değişikliğin 15 Ocak'ta biteceğini açıkladı.

ÖSS'deki katsayılarla ilgili bir değişiklik olup olmayacağı yönündeki soru üzerine Özcan, bu konuda alternatiflerin getirileceğini ve bunlardan bir tanesini seçeceklerini söyledi.

Özcan, "Ne yaptıklarından gerçekten haberim yok. Bana bile söylemediler. Doğru düzgün çalışsınlar diye karışmıyoruz, hiç kimse karışmıyor. Özel bir komisyon kurduk. Bu özel komisyon çalışıyor. Çok merak ediyorum ama hiçbir şey sormuyorum. Motivasyonları bozulur, etkilenirler" dedi. Bugün yapılan Genel Kurul Toplantısı'nda meslek yüksek okullarıyla ilgili konunun gündeme geldiğini ifade eden Özcan, konunun 22 Aralık Pazartesi günü gerçekleştirilecek olan toplantıda yeniden ele alınarak, bitirileceğini kaydetti. Özcan, "Bakanlar Kurulu'na gidecek karar yazılıyor. Bu kararı o toplantıda oylayacağız" dedi. Meslek yüksekokullarına sınavsız geçişin kaldırılıp kaldırılmayacağının sorulması üzerine şunları söyledi:

"Düşünüyoruz sınavsız geçişin kaldırılıp, başka bir sınavın konulmasını. Mesela beceri sınavlarını düşünüyoruz veya okula alındıktan sonra yıl boyunca onların seviyesinin yukarı çıkarılmasını düşünüyoruz. Düşük seviyede geldiklerinden onu bir şekilde kapatmayı düşünüyoruz."

Dikey geçiş sınavıyla ilgili kontenjan artırımının sorulması üzerine Özcan, "Onda biraz serbestlik olacak" karşılığını verdi. Meslek yüksekokullarıyla ilgili çalışmanın ne zaman Bakanlar Kurulu'na sunulacağının sorulması üzerine ise Özcan, 22 Aralık'ta bu kararın onaylanacağını ve ondan sonra Bakanlar Kurulu'na sunulacağını belirtti. Özcan İstanbul Üniversitesi'ndeki rektör adaylarının da 22 Aralık'ta gerçekleştirilecek olan Genel kurul Toplantısı'nda dinleneceğini belirtti.

"SINAVSIZ GEÇİŞİN KALDIRILMASI KAOS YARATIR"


YÖK Üyesi Prof. Dr. İsa Eşme de, toplantıda bazı maddelere itirazlarının olduğunu söyledi. Sunulan raporla ilgili Genel Kurul'da konuşma yaptığını anlatan Eşme, itirazlarının değerlendirilmemesi halinde bir 'karşı oy yazısı' yazacağını belirtti.

Meslek yüksekokullarına sınavsız geçişin kaldırılmasını istemediğinin altını çizen Eşme, "Sınavsız geçişin kaldırılması yeni bir kaos yaratır. Meslek lisesi öğrencilerini dershaneye yöneltir. Onun yerine Ortaöğretim Bitirme Sınavı olabilir ya da başka bir çözüm olabilir" diye konuştu. Eşme, kendi eleştirileri doğrultusunda bir rapor hazırlanacağını ve 22 Aralık Pazartesi günü de bunun oylanacağını söyledi.

(İHA)