kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Kasım 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kar nedeniyle Güzeldere Geçidi ulaşıma kapandı

Giriş Saati : 29.11.2008 11:38
Güncelleme : 29.11.2008 22:23
Yeni Haber
Van'da etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Van-Başkale kara yolu üzerindeki Güzeldere Geçidi ulaşıma kapandı. Yolda kalan sürücüler Karayolları ekiplerinin yolu açmasının ardından güçlükle yollarına devam etti.

Van'ın Başkale ilçesinde dün geceden itibaren etkili olan kar yağışı ve fırtına yaşamı olumsuz etkiliyor. Van-Başkale kara yolunun 80. kilometresindeki 2 bin 730 rakımlı Güzeldere Geçidi'nin kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı. Güzeldere Geçidi'nin ulaşıma kapanmasıyla çok sayıda araç yolda bekletildi.

Araçların içinde saatlerce yolun açılmasını bekleyen sürücü ve yolcular, Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü ekiplerinin yol açma çalışmasını tamamlamasının ardından yollarına devam etti. Yaklaşık 5 saat ulaşıma kapalı kalan, kar yağışı ve tipinin etkisiyle yer yer buzlanma yaşanan kara yolunda, araçlarında zincir bulunmayan bazı sürücüler yanlarındaki halatları tekerleklere bağlayarak, yollarına devam etmeye çalıştı.

Karayolları Bölge Müdürlüğü ekipleri, kar ve buzlanma nedeniyle Güzeldere Geçidi'nin bir süre ulaşıma kapandığını, ancak ekiplerin çalışması sonucunda yolun trafiğe açıldığını belirtti. Bu arada, Hakkari-Şırnak kara yolunun da kar yağışı ve fırtına nedeniyle kapandığı, yaklaşık 4 saat süren çalışma sonucu ulaşımın kısmen sağlandığı öğrenildi.

MALATYA'DA YAYLADA MAHSUR KALAN 4 ÇOBAN VE 350 KÜÇÜKBAŞ HAYVAN KURTARILDI

Malatya'da etkili olan kar yağışı nedeniyle yaylada mahsur kalan 4 çoban ve 350 küçükbaş hayvan kurtarıldı.

Arguvan ilçesi Sığırcıuşağı ve Uluköy köylerinin yaylasında çobanların mahsur kaldığının bildirilmesi üzerine il özel idaresine bağlı ekipler, iş makinelerinin yardımıyla her iki köyün yollarını temizledi.

Köylerden yaylaya kadar olan mesafenin de açılmasıyla, dün geceden beri mahsur kaldıkları belirlenen 4 çoban ve 350 küçükbaş hayvan kurtarıldı. İl özel idaresine bağlı ekiplerin kapalı bulunan 81 köy yolunun açılması için çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

İlçelere göre kapalı köy sayısı şöyle:

''Merkez 7, Pütürge 42, Doğanyol 14, Yeşilyurt 5, Hekimhan 4, Kuluncak 3, Darende 2 ve Kale 4.''

(AA)