kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Kasım 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kurtarma fiyaskosu

29.11.2008
Hintli komandoların Yahudi merkezinde bulunan rehineleri kurtarma operasyonu katliama dönüştü. Duvar patlatılınca merkezdeki 5 rehine de öldü..
Hindistan'ın Mumbai kentinde Ortodoks Yahudi örgütü Chabad Lubavich'in merkezi Neriman Evi'ndeki rehineleri kurtarma operasyonu tam bir katliama dönüştü. Hint komandoların helikopterle indirme yaparak giriştikleri operasyonda merkezin duvarı bombayla yıkılınca içerideki 5 rehine de öldü. Ölenler arasında merkezdeki Haham Gabriel Hlotzberg ile eşi Rivka da bulunuyor. Açıklamayı İsrail kurtarma servisi Zaka yaptı. Mmubai'nin diğer yerlerinde 100 kadar militanın eşzamanlı düzenlediği saldırı ise henüz sona ermiş değil. Resmi kaynaklar Mumbai'de 10 ayrı noktayı basan militanların 160 kişiyi öldürüp, 300'den fazlasını yaraladığını açıkladı. Ölenler arasında 3 Alman, 2 Amerikalı, 2 İngiliz, 2 Fransız, 1 Japon, 1 Kanadalı ve 1 Avusturalyalı olmak üzere en az 15 yabancının bulunduğunu belirtildi. Hindistan özel timleri, rehineleri kurtarma ve militanları etkisiz hale getirmek için operasyonlarını dün de sürdürdü. Yahudi merkezinden başka geniş çaplı operasyon düzenlenen diğer nokta ise saldırıda ağır kayıp verilen Tac Mahal ve Oberoi otelleri oldu. Dün sabah saatlerinde Oberoi otelinden yaklaşık 133 kişi kurtarıldı. Pencereler ve arka kapılardan çıkarılan rehineler otel görevliler tarafından gruplar halinde minibüslerle olay yerinden uzaklaştırıldı. Bırakılanlar arasında uçuş için kente gelen Lufthansa ve Air France havayollarının yaklaşık 20 mürettebatı da bulunuyordu. Ülke yetkilileri Tac otelinin militanlardan tamamen temizlendiğini, 400'den fazla müşterinin gizlendikleri yerlerden çıkarıldığını ve rehinelerin kurtarıldığını açıkladı. Bir saat sonra da otelden iki büyük patlama ve çatışma sesleri geldi.

EYLEMDE ÜÇÜNCÜ GÜN
İsmini gizli tutan bir yetkili bir militanın yaralı olarak ele geçirildiğini, en az birinin de otelin üst katında gizlendiğini açıkladı. Thamburaj adlı bir otel çalışanı, militanın bulunduğu katın elektriğini keserek kendisini kamufle ettiğini ve çatışmayı sürdürdüğünü söyledi. Bu açıklamadan kısa süre sonra otelin içinden yeni patlamalar ve silah sesleri yükseldi. Komandoların Oberoi oteldeki son rehineleri de kurtardığı açıklandı. Çarşamba gecesi yerel saatle 21.20'de başlayan, her 15 dakikada yeni bir noktayı nedef alarak 10 yerin vurulduğu eylemin korkunç boyutları cesetlere ulaşılmasıyla büyüyor. Mahsur kalanlar ve militanların elindeki rehineleri kurtarma çalışmaları ise devam ediyor.
Haberin fotoğrafları