kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Kasım 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Bozuk yol ölüm getirdi: 1 ölü, 2 yaralı

Giriş Saati : 29.11.2008 12:35
Güncelleme : 29.11.2008 22:23
Yeni Haber
Gaziosmanpaşa Habibler Yolu üzerinde, işaret levhalarının eksikliği yüzünden ters yöne giren otomobil minibüs ile çarpıştı.

Kaza sonrası hurdaya dönen otomobilde sıkışan 3 kişiden 1'i öldü, 2'si de ağır yaralandı. Kazazedelerin olay yerine gelen yakınları sinir krizleri geçirdi. Görgü tanıkları kazanın, yolun bozukluğundan ve işaret levhalarının eksikliğinden kaynaklandığını söyledi.

Kaza saat 07.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Erdinç Sezgin'in kullandığı 34 LCM 87 plakalı otomobil, Habipler Yolu Arnavutköy istikametinde ilerlerken, yoldaki refüjün aniden kesilmesi ve yolun ikiye bölünmesi nedeniyle ters istikamete girdi. Erdinç Sezgin bu durumu fark edemeyerek yaklaşık 500 metre ilerledi. Bu sırada, karşıdan hızla gelen Mehmet Topçu yönetimindeki 34 LTK 28 plakalı minibüs duramayarak, Sezgin'in kullandığı otomobille kafa kafaya çarpıştı.

Kaza sonrası otomobil hurdaya döndü. Sürücü Sezgin, yanında bulunan Sabri Sezgin ve Yusuf Kahraman otomobilde sıkıştı. Arka koltukta oturan Yusuf Kahraman vatandaşlarca sıkıştığı yerden çıkarılarak ambulansla hastaneye gönderildi. Sabri Sezgin sağlık ekipleri olay yerine gelmeden sıkıştığı yerde can verdi.

Sürücü Erdinç Sezgin ise ağır yaralı halde kurtarılmayı bekledi. Bir süre sonra kaza mahalline intikal eden itfaiye ekipleri önce sürücüyü kurtardı. Sürücü Sezgin sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. İtfaiye ekiplerince sıkıştığı yerden çıkarılan Sabri Sezgin'in cesedi ise aynı hastanenin morguna götürüldü. Minibüs sürücüsü Mehmet Topçu'yu ise jandarma gözaltına aldı.

Kazayı haber alarak olay yerine gelen kazazedelerin yakınları sinir krizleri geçirdi. İtfaiyenin çalışmaları sırasında, araçta sıkışanların yanına gitmek isteyen kazazede yakınlarını jandarma güçlükle sakinleştirebildi. Jandarmanın olay yerindeki incelemelerinin ardından kazaya karışan araçlar kaldırıldı. Görgü tanıklarının ve minibüs sürücüsünün ifadelerini alan jandarma kaza ile ilgili soruşturma başlattı.

Görgü tanıkları Habipler Yolu üzerinde sürekli kaza olduğunu dile getirerek, bu kazaya da yolun bozukluğunun ve işaret levhalarının eksikliğinin sebebiyet verdiğini söyledi. Bir vatandaş, "Burada sürekli kaza oluyor. Yol bozuk olduğu gibi bir de gerekli işaret levhaları yok. Otomobilin sürücüsü, aniden ikiye bölünen yolun bölündüğünü fark edemeyince ters yöne girmiş. Kaza da bu durumdan kaynaklandı." dedi.

(CİHAN)