kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Kasım 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"İstanbullular depremle yaşamasını öğrenmeli"

Giriş Saati : 29.11.2008 14:11
Güncelleme : 29.11.2008 22:23
Yeni Haber
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'un deprem bölgesi içerisinde bulunduğunu, halkın depremle yaşama bilincinin oluşması gerektiğini söyledi.

Birleşmiş Milletler (BM) ve Yerel Yönetimler Dünya Konseyi Toplantısı'na katılan Kadir Topbaş, bazı afetleri önceden bilinemediğini, ön tedbirler almanın önemini vurguladı. Topbaş, "İstanbul olası bir deprem kuşağı içerisinde yer alıyor. Halkın depremle birlikte yaşama bilincini oluşturmaya çalışıyoruz. Önceden alınacak tedbirlerle afetlerle başa çıkacağız.Belediye olarak afet karşısında müdahale etmek için son teknoloji araçlar edindik. Çalışanlarımızı olası bir afete karşı bilinçlendirdik." dedi.

Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında İstanbul halkının yüzde 50'sinin yaşadığı riskli bölgelerin zemin etüt çalışmalarına başladıklarını ifade eden Topbaş, "İstanbul bir deprem kuşağı üzerinde ve değişik zamanlarda deprem yaşamış bir kent. Başbakan Tayyip Erdoğan ilk kez 1996 da Büyükşehir Belediyesi Deprem Bilimi ve Müdürlüğü birimini kurdu. Bizde İstanbul'un tamamının zemin etüt çalışmalarını çıkardık. Problemli yerleri düzetme çalışmalarımız devam ediyor. Ve buna göre ulaşım master planını hazırladık. 'Kentsel Dönüşüm Projesi' kapsamında İstanbul halkının yüzde 50 sinin yaşadığı riskli bölgelerin çalışmalarına başladık." şeklinde konuştu.

'Yerel ve Bölgesel Yönetimlerde Afet Risk Yönetimi' toplantısında oturum başkanlığını yapan Topbaş, belediye olarak afet konunda yaptıkları çalışmaları misafir ülkelerden gelen belediye başkanlarına anlattı.

Toplantıya 500'e yakın ülkenin belediye başkanı katıldı. Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir ile Çin'den Guanagning Zhang, Almanya'dan Wolfgang Schuster, Amerika Birleşik Devletleri'nden (ABD) Clarence Annhony gibi çok sayıda yabancı belediye başkanı katıldı.

(CİHAN)