kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Kasım 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
İKİZLERİN İKİZLERİ... Evren Sak, ölen ikiz kardeşi Esin Ülker'in ikiz kızlarına sahip çıktı.

Yeni kalbiyle yeğenlerini büyütecek

Erkan DOĞAN - SABAH
28.11.2008
Kalpten ölen ikiz kardeşinin, ikiz kızlarını büyüten Evren Sak da kalp bekliyordu. Tek dileği yeğenlerinin ikinci kez annelerini yitirmemesi olan Sak, nakille yaşama döndü..
İzmirli Evren Sak ile Esin Ülker, tek yumurta ikizi olarak dünyaya geldi. 21 yaşında evlenen Esin Ülker'in de tek yumurta ikizi kızları oldu. Bebekleri henüz 11 aylıkken kalp krizi geçiren Esin Ülker kurtarılamadı. Esin Ülker'in geride kalan ikiz kızları Gönül ve Meryem'e ise annelerinin ikizi Evren Sak annelik yapmaya başladı. Ancak Evren ve Esin kardeşlerin kaderi de aynı çıktı. İkizinin ölümünden 3 ay sonra kalp krizi geçiren Evren Sak'a, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Servisi'nde yapılan tetkiklerde kalp yetmezliği tanısı kondu.

DİLEĞİ GERÇEK OLDU
Artık 6 yaşını bitiren minik ikizler Meryem ve Gönül'e annelik yaparak bugünlere getiren 28 yaşındaki Evren Sak'ın tek yaşam umudu kalp nakliydi. 5 yıldır uygun kalp bekleyen Sak'a mutlu haber 3 gün önce geldi. 34 yaşında ismi açıklanmayan bir kadının beyin ölümü gerçekleşince ailesi organlarını bağışlamış, kalbi de Evren Sak'a uyuyordu. 26 Kasım gecesi alınan kalp, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirildi ve burada Prof. Dr. Mustafa Özbaran, Doç. Dr. Tahir Yağdı, Opr. Dr. Çağatay Engin ve Opr. Dr. Fatih Ayık'tan oluşan ekip tarafından genç kıza başarıyla nakledildi. Doktorlar, genç kadının sağlık durumunun iyi olduğunu bildirdi.