kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Kasım 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Bankacılık krizi bitti ekonomik kriz başladı'

PINAR ÇELİK
26.11.2008
Kurtarma paketleri ile bankacılık krizinin bittiğini iddia eden Akçay, ekonomik krizin yeni başladığını söyledi. Akçay IMF ile anlaşmanın yatırımcıya mesaj olacağını kaydetti..
Yapı Kredi Başekonomisti Cevdet Akçay, tüm dünyada olağanüstü kurtarma paketleri sayesinde bankacılık krizinin bittiğini ekonomik krizin ise yeni başladığını söyledi. Akçay, "Şu anki iktidarın yaptığı en büyük hata IMF'yi öcü gibi göstermek. IMF sadece finansal bir partner değil yatırımcılara 'bu ülkeye yatırım yapın' sinyali verme görevini görecek" dedi. Amerika'nın Obama'nın başkanlığı ile birlikte kadrsuna dahil ettiği tüm adamların kendi dallarında liberal adamlar olduğunu dile getiren Akçay, "ABD'den daha çok ümitliyim. Avrupa beni daha çok endişelendiriyor. Türkiye'de de Obama'nın yaptığına benzer bir liderlik yapılırsa bu krizden minumum hasarla kurtulabiliriz diye konuştu.

'ARAMIZDA TOPLARIZ'
Krizin ABD'nin neden merkez olduğunu, Avrupa'nın ise neden ABD'nin peşinden geldiğini gösterdiğini belirten Akçay, bundan sonra daha sağlıklı bir kapitalizm yaşanacağını ifade etti. Cari açığa asla kapatılamayacak sipirütel bir yafta yapıştırmanın çok yanlış olduğunu dile getiren Akçay, "Enerji dışındaki cari açığı (8 milyar dolar) aramızda bile toplarız (salondan bahsediyor). Bu sorunu büyütmenin bir anlamı yok" dedi. 2009 yılının eksi büyümelerle ve sıkıntılı geçeceğinin altını çizen Akçay, 2010 itibariyle büyümenin yeniden yukarı çıkmaya başlayacağını ve yüzde 5-6'ları bulacağını söyledi.