kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Kasım 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber turu..

26.11.2008
'100 lira taksitli konut sayısı 50 bine çıkacak'
Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, 40 binden fazla konut inşa ettikleri Ankara'da artık lüks konut yerine sosyal konut yapacaklarını bildirdi. TOKİ'nin Ankara-Karacaören'de yaptırdığı 560 konutun sahibi kurayla belirlendi. Konutlar için, 10'u gazi, 14'ü şehit yakını olmak üzere toplam 7 bin 472 kişi başvurdu. TOKİ Başkanı Bayraktar, kura çekiminden önce "İnşallah Cenabı Allah Türkiye'yi krizden çabuk kurtarır'' diye dua etti. Bayraktar, yoksul vatandaşlara 20 yıl vadeyle 100 YTL taksitle satılacak konutları işi ve parası olmayanların da alabileceğini söyledi. "Başbakan'ın talimatı öyle'' diyen Erdoğan Bayraktar, ilk etapta 15 bin olarak planlanan konut sayısının 50 bine çıkarılacağını söyledi.

Kilci: Silah üretimi ve çay da özelleştirilecek
Özelleştirme İdaresi Başkanı Metin Kilci, kamuda özelleştirilecek sektörleri ve birimleri sürekli incelediklerini belirterek, "Hesaplarına, yapılarına ve mevzuatlarına bakıyoruz. Bunlardan biri de BOTAŞ" dedi. Kilci, SABAH'a yaptığı açıklamada, madencilik sektöründe de özelleştirilecek kuruluşlar bulunduğunu vurgulayarak, "TKİ, TTK, Eti Maden var. Makine Kimya var, silah üretimi, posta hizmetleri ve çay var. Bankacılık sektörü var. Bunlar önemli. Bunların zaman içinde özelleştirilmeleri mutlaka gündeme gelecek" dedi. Kilci, TEDAŞ'ın, 2007 yılında olduğu gibi bu yıl da ciddi zarar edeceğini söyledi.
Olcay AYDİLEK / ANKARA

'Asgari ücret vergi dışı bırakılsın'
Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 1 Ocak 2009'dan geçerli olacak yeni asgari ücreti belirlemek üzere işveren ve hükümet temsilcilerinin katılımıyla ilk toplantısını dün yaptı. Çalışma Bakanı Faruk Çelik, belirlenecek asgari ücretin, çalışma barışına olumlu katkı sağlamasını temenni etti. İşverenlere de seslenen Çelik, "Öncelikli göreviniz işten çıkarma olmamalı" dedi. Komisyonda işveren kesimi, asgari ücretin rekabet gücünü yok edecek düzeyde belirlenmemesini ve yaş sınırının 25'e çıkartılmasını istedi. İşçi tarafı ise 4 kişilik ailenin geçim şartlarının dikkate alınmasını ve vergi dışı bırakılmasını talep etti. Komisyon, 15 Aralık'ta çalışmalarına devam edecek.