kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Kasım 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Tacizci hacca giderken yakalandı

Giriş Saati : 27.11.2008 16:44
Güncelleme : 27.11.2008 20:28
Yeni Haber
Diyarbakır'da ilköğretim okulu öğrencisi 4 kız çocuğuna cinsel tacizde bulunduğu gerekçesiyle 10 yıl hapis cezasına çarptırılan ve dosyası Yargıtay'da bulunan 64 yaşındaki K.Ç, hacca gitmek için bindiği uçaktan, yurt dışına çıkış yasağı bulunduğu gerekçesiyle indirildi.

Edinilen bilgiye göre, yaşları 7 ile 13 arasında değişen 4 kız çocuğuna cinsel tacizde bulunduğu gerekçesiyle tutuklanan ve 3 ay tutuklu kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan K.Ç, Diyarbakır 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nce yapılan yargılama sonucunda 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Sanık K.Ç'nin dosyası Yargıtay'a gönderildi.
Yargıtay'daki dosyasının sonucunu beklemeden ailesiyle birlikte hacca gitmek için bir süre önce Diyarbakır Havaalanı'na giden K.Ç, bilet işlemlerini yaptırdıktan sonra uçağa bindi.

Yolcu kayıtlarını inceleyen hava alanı polisi, K.Ç'nin yurt dışına çıkış yasağının bulunduğunu belirleyince uçağın kalkışını durdurdu. K.Ç, uçaktan indirildi.

Diyarbakır 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nin gerekçeli kararında, sanık K.Ç'nin TCK'nın 103. maddesinde yer alan ''Çocuğun cinsel istismarı'' ile 109. maddesindeki ''Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma'' suçlarından her çocuk için 2.5'ar yıl olmak üzere 10 yıl hapis cezasına çarptırıldığı kaydedildi.

Kararda, sanık K.Ç'nin mağdurlar İ.D., K.C., S.K. ve N.S.K'yı evine alarak dondurma ve benzeri yiyeceklerle kandırıp cinsel tacizde bulunduğu belirtildi.

Sanık K.Ç'nin ifadesinde, atılı suçu kabul etmeyerek, adı geçen 4 ilköğretim okulu öğrencisini torunuymuş gibi sevdiğini belirttiği bildirildi.