kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Kasım 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber turu

26.11.2008
Kalite büyük ödülü Aksa ve Siemens'in
Türkiye Kalite Derneği (KalDer) tarafından bu yıl 16'ıncısı düzenlenen 'Ulusal Kalite Ödülü' töreninde, 'Büyük ölçekli 'İşletmeler Kategorisi'nde Ulusal Kalite Büyük Ödülü'nü Aksa Akrilik Kimya aldı. Dün yapılan ödül töreninde, büyük ölçekli 'İşletmelerOperasyonel Birim Kategorisi'nde Siemens Sanayi Sağlık Sektörü, büyük ölçekli 'İşletmeler Kategorisi'nde ise Başarı Ödüllerini Borusan Lojistik ve İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) kazandı. Törende kalitenin şampiyonları ödüllerini TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ ve KALDER Başkanı Ali Rıza Kaylan'ın elinden aldı.

'AB fonları için proje hazırlayın'
Sanayi Bakanı Zafer Çağlayan, KOBİ'lere, odalara ve üniversitelere AB fonlarından yararlanmaları için 'proje hazırlayın' çağrısında bulundu. Çağlayan, programın Avrupa kapsamındaki destek bütçesinin 2 milyar 170 milyon euro olduğunu hatırlattı. Çağlayan, bakanlığın koordinasyonunda yürütülecek çalışmalarla KOBİ'lere 4 alanda büyük destek sağlanacağını belirten Çağlayan, hedefin, 24 milyon euroluk kaynağın en az iki katına çıkarılması olduğunu belirttti.

Benzin ve motorine beşinci indirim geldi
Akaryakıt ürünlerinden 95 oktan kurşunsuz benzinde 7 YKr, motorinde ise 8-9 YKr arasında indirime gidildi. Son inrdirimle birlikte 95 oktan kurşunsuz benzinin litre fiyatı 2.91-2,92 YTL'den 2,85-2,84 YTL'ye geriledi. Bayiler arasında değişmekle birlikte 2.79 ile 2.81 YTL arasında satılan motorin ise fiyatlar 2.65-2.67 YTL arasına çekildi. Böylece bu ay indirimler 95 oktan kurşunsuz benzinde 28 kuruşa, motorinde 20 kuruş oldu. Oransal olarak da kasımda yüzde 10'a yakın bir indirim yapılmış oldu.