kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Kasım 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Asırlık eğitim çınarı son yolculuğuna uğurlandı

Giriş Saati : 26.11.2008 17:39
Güncelleme : 26.11.2008 21:41
Yeni Haber
Cumhuriyetin ilk öğretmenlerinden Feriha Günsan (88) vefat etti.

Muğla Özel Yücelen Hastanesi'nde bir süredir tedavi gören eğitim çınarı Günsan, böbrek yetmezliği sebebiye bu sabah saat 07.00 sıralarında hayata gözlerini yumdu. Günsan'ın cenazesi, Kurşunlu Cami'de ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazından sonra asri mezarlıkta defnedildi.

Namazda ayakta durmakta zorlanan eşi Osman Günsan, gözyaşlarına hakim olamadı. Cenaze törenine Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aksan, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda seveni katıldı.

İlkokul öğretmeni olan Feriha Günsan, kendisi gibi öğretmen Osman Günsan'la evliydi. Çift, oturdukları evi geçen yıllarda Milli Eğitim Bakanlığı'na bağışlamıştı. Muğla'nın yaşayan en eski öğretmenlerinden Günsan'ın ölümünden büyük üzüntü duyduğunu dile getiren Başkan Gürün, "Onu en iyi anlatacak olan şey, 10. Yıl Marşı'dır. O ve onun gibi saygıdeğer cumhuriyet insanlarını, cumhuriyet eğitimcilerini, gururla söylediğimiz 10. Yıl Marşı'nda görebilirsiniz." dedi.

Çok sevdiği iki hocasını Öğretmenler Günü'nde ziyaret ettiğini aktaran Gürün, "Onların büyüklüğünü anlatmak için kelimeler yetmez ama ne kadar aydın bir insan olduğunu, cumhuriyete, Atatürk ilke ve devrimlerine ne kadar büyük bir inançla sahip çıktıklarını anlamak için yetiştirdikleri öğrencilerine bakmak yeterli olur." şeklinde konuştu.

(CİHAN)