kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Kasım 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Reyting sadece ticari amaçlı mı?

Giriş Saati : 26.11.2008 12:41
Güncelleme : 26.11.2008 21:41
Yeni Haber
Yapımcı-yönetmen Osman Sınav, son günlerde tartışılan reyting ölçümlerinin sadece 'ticari' amaçlı olarak değerlendirilmesine karşı çıkarak 'Reyting kontrolüyle 5 yılda ülkenin yaşam kültürünü bile değiştirebilirsiniz" diye konuştu.

televizyongazetesi.com'un haberine göre; bir programda, son dönemde sıkça gündeme gelen reyting ölçümleri konusu masaya yatırıldı.

Programa konuk olan yapımcı-yönetmen Osman Sınav, reyting ölçümlerinin sadece 'ticari amaçlı' olarak ifade edilmesine karşı çıktı. Sınav, "AGB'yi sorgulamaz hale geliyoruz. Bunun sadece reklamverenlerle ilgili 'ticari amaçlı yapılan bir ölçüm' cümlesiyle izah edilme noktasında olduğunu düşünmüyorum. Bu kadar masum değil" diye konuştu.

Osman Sınav, televizyonun çok yaygın izlendiği Türkiye gibi bir ülkede, 5 yıl içinde televizyonun kontrolüyle yaşam kültürünün bile değiştirebileceğini belirterek "Bunu sadece AGB'yle, kontrol ederek yapabilirsiniz. AGB ya da başka birşey. Sadece bu ölçümleri kontrol eden kurumu manipüle ederseniz Türkiye'nin yaşama kültürünü, 5 yıl açıdan tamamiyle değiştirebilirsiniz. Bunu sosyolojiden bağımsız gibi konuşmak mümkün değil o zaman" değerlendirmesini yaptı.

'HANGİ DİZİ TUTAR' KONUSUNDA 2 YILDIR YANILIYORUM!

Bir yerde rekabetin olmamasının manipülasyona neden olacağını belirten Sınav, "Ben AGB'nin başında kim vardır, kimler yönetir bunu hiç merak etmiyorum ama sadece dürüst çalışsınlar. Fakat örneklemlerini merak ediyorum. Bana örneklemlerini açıklasın, ben de projemi ona göre yapayım. Yani hedef kitlemi ona göre seçeyim" ifadesini kullandı.

Daha önce yaptığı işlerin tutup tutmayacağını bilebildiğini ancak 2 yıldır hiç bir şekilde anlayamadığını ifade eden Osman Sınav, "15 yıldır dizi çekiyorum ve bu nabzı tutan insanlardan birisiyim...Kendime göre bir takım verilerim var ve buna göre tutturuyorum. Ama 2 yıla yaklaşıyor, tutturamıyorum. Yanılıyorum. Önce kendime soruyorum nerede yanılıyorum diye" şeklinde konuştu.

Sınav, AGB'nin deneklerini 2000'den 2500'e çıkardıktan sonra yanılmaya başladığının altını çizerek "Ben 1,5-2 yıldır yanılıyorum. 15 yıldır yanılmadım şimdi yanılıyorum. Geriye doğru baktığımda örneklemlerin değiştirildiği tarihe denk geliyor. Ben 2 yıldır diyorum ki 'Burada bir sorun var'!" dedi.