kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Kasım 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İzmir'de dev operasyon

CİHAN
Giriş Saati : 26.11.2008 18:19
Güncelleme : 26.11.2008 18:43
Yeni Haber
İzmir'de düzenlenen 'Yengeç 2' operasyonunda aralarında 14 avukat, bir emniyet amiri ve İzmir eski Sanayi Ticaret İl Müdürü F.G.'nin de bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı.

Suç örgütü elebaşı olma suçlamasıyla tutuklu bulunan O.Ç.'nin serbest bırakılması karşılığında 350 bin YTL rüşvet aldığı iddia edilen ve mahkemece tutuklunarak cezaevine gönderilen hakim A.K.'ye yönelik operasyonun ikinci ayağı, özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Murat Gök'ün talimatıyla düzenlendi.

Aralarında, eski Başbakan Tansu Çiller'in eski avukatı T.Ü., açığa alınan eski Sanayi Ticaret İl Müdürü F.G., 14 avukat ve emniyet amiri A.E.'nin de bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı.

Zanlı avukatların, cezaevindeki tutuklularla yaptığı tahliye pazarlıklarının teknik takibe takıldığı belirtildi.

Avukatların, hakimin ve mahkeme üyelerinin tanıdığı olduğu, bu şekilde parayı veren kişileri tahliye ettirdikleri iddialar arasında yer aldı. F.G.'nin de bu pazarlıklar içinde bulunduğu belirtildi.

Rüşvet pazarlığına adı karışan dört avukat daha aranıyor.
Türkiye Barolar Birliği delegesi, İzmir Barosu adına avukatlar aleyhine işlenen suçların avukatlığını yapan Muammer Yurdakul, gözaltıları kanunsuz eylem olarak nitelendirdi.

Avukatların kaçma ihtimali olmadığını savunan Yurdakul, "Konuyla ilgili yasal bazda gerekli işlemlerde bulunacağız. Gerekirse savcı hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Şu anda 14 arkadaşımız gözaltında. İki arkadaşımız da adliyede duruşmada gözaltına alındı. Sabah evinden alınan var." dedi.

Zanlılara sağlık raporu verildiği sırada başka bir avukat da, "Hukuk herkese lazım." diyerek tepki gösterdi.