kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Kasım 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kriz Papermoon'u es geçti, boş masa yok

BÜLENT CANKURT
26.11.2008
Bir tabak çorbanın 20 YTL olduğu lüks restoranda, dün öğle saatlerinde kuyruk vardı. Cemiyet hayatından birçok kişi, barda masaların boşalmasını bekliyordu ..
İstanbul'un en lüks restoranlarından Papermoon, krizden hiç etkilenmemişe benziyor. Dün öğle saatlerinde gittiğim Papermoon'da resmen kuyruk vardı. Yemeğe gelen birçok kişi barda içkilerini yudumlarken, içerideki masaların boşalmasını bekliyordu. Boşalan masalar anında barda bekleyenler tarafından dolduruluyordu. Dünyaca ünlü İtalyan restoran zincirinin şubesi olan Papermoon'a genellikle işadamları, bankacılar ve CEO'lar gider. Dünyayı saran finansal krizden en çok etkilenenlerin de onların olduğu söyleniyor. Ama onların müdavimi oldukları Papermoon'da kuyruğu görünce kendi kendime "Acaba krizi biz mi çok abartıyoruz" dedim!

KADINLAR DOĞUM GÜNÜNDE
Restoranda, iş dünyasından birçok kişinin yanı sıra sosyetik kadınlar da vardı. Hatta kadınlardan oluşan iki farklı masada doğum günü kutlanıyordu. Dikkatlice bakınca Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Uludağ Gazozları'nın sahibi Levent Kızıl'ın eşi Sema Kızıl'ın doğum günü kutladığını gördüm. Başka bir doğum günü kutlamasının da olduğu restoranda, krizin sohbeti bile edilmiyordu.

KAPIDA LÜKS CİPLER...
Bir arkadaşımla barda beklerken masalara bir göz gezdirdim. Neredeyse masaların hepsinde pahalı İtalyan şarapları servis ediliyordu. Bir çorbanın bile 20 YTL olduğunu göz önüne alırsanız, şarapların fiyatını artık siz düşünün. Yemek fiyatları hakkında fikir yürütmeniz açısından şu kadarını söyleyeyim; iki kişi, iki makarna, bir diyet kola, bir soda ve iki duble kahve içtik ve 116 YTL hesap ödedik. Çıkarken hâlâ barda masa boşalmasını bekleyenler vardı. Kapıda ise lüks cip ve otomobillerin içinde şoförler patronlarını bekliyordu.