kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Kasım 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
KEŞKE OĞLUM OLSAYDI...Oğullarını arayan Adanalı Önen çifti, Handan Yıkmaz ve Gülsün Kabadayı’nın gönüllü annelik yaptığı genci görmeye geldi. O aradıkları değildi ancak gözyaşları sel oldu.

Kayıpların 'Umut'u oldu

Recep AKTEPE
26.11.2008
3 aydır hastanede yatan kimliği belirsiz genci SABAH'ın manşetinde gören birçok aile teşhis için Antalya'ya gitti..
Antalya'da 3 ay önce otobüsün, ardından otomobilin çarptığı genç, çocuklarını daha önce kaybeden ailelerin umudu oldu. Türkiye'de daha önce çocuklarını kaybeden binlerce aileden yüzlercesi, SABAH'ın pazar günkü "İnsanlık için umut var" haberini okuyunca telefona sarılıp, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni aradı. Onlarca aile de yola çıkıp hastanede kimliği belirsiz yaralı gencin kendi çocukları olup olmadığı konusunda teşhiste bulundu. Elif-Mehmet Önen çifti Adana'dan önceki gece yola çıkıp dün sabah hastaneye ulaştı. Gencin tedavi gördüğü servise çıkıp odaya giren anne ve baba gözyaşlarına boğuldu. 5 ay önce Bilal isimli oğlunun kaybolduğunu ifade eden Adanalı anne ve baba, genci uzun uzun inceledi. Aile, "Oğlum askerden yeni gelmişti ve 5 ay önce 'Ayakkabı almaya gidiyorum' diyerek gitti. Bir daha haber alamadık. Buradaki oğlum değil ama keşke olsaydı. Onun da annesi oğlunu arıyordur. İnşallah çocuklarına kavuşurlar" dedi.

ÜÇ KEZ "ANNE" DEDİ
Adını Umut koydukları gencin başında bekleyen gönüllü anneler Handan Yıkmaz ve Gülsüm Kabadayı, "İki gündür telefonlarımız susmuyor. Umut ilk kez bugün bize üç kez 'Anne' diye seslendi" dediler.