kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Kasım 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Yine bir çocuk dramı

BAHAR Sonat SABAH
26.11.2008
Bir çocuk davası da Kanada ile ilgili. Türk baba, oğlunu, üvey babasının cinsel istismarına uğradığı iddiasıyla göndermiyor. Dava bir ilki oluşturuyor..
D.Ç., yarı Türk yarı Kanada vatandaşı bir kadın. Türk eşi K.T. ile 2000 yılında evlendi. 2001'de C.T. doğdu. Çift, oğullarının dünyaya gelmesinin ardından Kanada'ya yerleşti. Kadın çalışırken iş bulamayan koca, oğlunu büyüttü. Çift sonunda ayrıldı. Baba, bir anne gibi sahip çıktığı oğlundan ayrı kalmamak için Kanada'da ev tuttu, hamallıktan barmenliğe her işi yaptı. Bir süre sonra 'eşinin özgür hayatından' rahatsızlık duyup Türkiye'ye döndü. Bu sırada boşandılar ve velayet babanın rızasıyla anneye verildi. Baba, 2006 ve 2007'de tatile gelen oğlunun dışkısını altına kaçırdığını, ' popo dansı' dediği bir takım erotik hareketler yaptığını görünce doktora götürdü.

KORKUNÇ ŞÜPHE: İSTİSMAR
İstanbul Tıp Fakültesi'nden verilen rapor aileyi şoke etti. C.T.'ye 'uyum ve anksiyete bozukluğu' tanısı kondu, 'istismar' kuşkusu uyandı. Gazi Üniversitesi Çocuk Koruma Merkezi de 'çok güçlü ve korktuğu bir adam, üzerine de cinsel organ' resmi çizen çocuğun cinsel istismara maruz kaldığını tespit etti. Üvey babanın istismarı şüphesi doğdu. Baba K.T, oğlunu Kanada'ya göndermedi ve velayet davası açtı. Anne de çocuğun iadesi davası açtı. Türk mahkemeleri önce küçük çocuğun dava bitene kadar babanın yanında kalmasına hükmetti. 1.5 yıldır Türkiye'de babasıyla kalan çocuk tedavi görüyor, antidepresan hap kullanıyor. Ancak anne bu sürede oğlunun Kanada'daki okulundan ve özel doktorundan rapor getirdi. Quebec Adalet Bakanlığı da çocuğu koruma taahhüdü verdi. Bunun üzerine Türk makamları, Kanada'nın evrensel hakları ve menfaatleri korumaya muktedir ülke olduğu gerekçesiyle, C.T.'nin iadesine karar verdi. Mahkemenin iade kararının bir gerekçesi de cinsel taciz ve istismar olmuş olsa bile bundan sonra Kanada'nın küçüğü koruyacağına dair güvence vermesi. Şimdi babanın üst mahkemeye yaptığı itirazın sonucu bekleniyor. İ.Ü'den hukukçu Doç. Dr. Bahadır Erdem, "Cinsel istismar ve tacizden iade edilmeyen çocuk vakası daha önce yoktu" dedi.
Haberin fotoğrafları