kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Kasım 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Dayakçı babaya kızgın yağla infaz

İlhan DEMİRCİOĞLU- Savaş KAYKAN - TOKAT / SABAH
26.11.2008
19 yaşındaki kız, eve sarhoş gelerek sürekli annesi ve kardeşlerini döven babasını, üstüne kızgın yağ döktükten sonra başına sopayla vurup öldürdü..
Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü'nde, ailesine şiddet uyguladığı için daha önce mahkeme tarafından ceza alan bir baba, eşini ve çocuklarını dövmesine karşı çıkan kızı tarafından hunharca öldürüldü. Tüyler ürperten olay Tokat'ın Pazar ilçesine bağlı Üzümören beldesinde önceki akşam meydana geldi. İddiaya göre, eve sürekli sarhoş gelerek eşi ve çocuklarına kötü muamele yapan Muhittin Altun (47) sebepsiz bir şekilde eşini ve çocuklarını dövmeye başladı.

BABA CEZA ALMIŞTI
Bunun üzerine ailenin 7 çocuğunun en büyüğü olan 19 yaşındaki Özlem, babasına annesini dövmemesini söyledi. Genç kız iddiaya göre mutfakta bulunan kızgın yağı alarak babasının üzerine döktü. Babası acı içinde kıvranırken, Özlem Altun evde bulunan sopayla babasının başına vurmaya başladı. Muhittin Altun sopa darbeleri sonucu hayatını kaybetti. Köftecilik yaptığı öğrenilen Muhittin Altun hakkında, birçok kez eşini ve çocuklarını dövdüğü iddiasıyla jandarma tarafından işlem yapıldığı, iki yıl önce mahkeme tarafından Denetimli Serbestlik Yasası çerçevesinde 1 ay eve girmeme cezası verildiği ortaya çıktı. Uyuşturucu kullanmak suçundan sabıkalı olan ve uzun süre işsiz kalan Muhittin Altun'un Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma'dan yardım aldığı, belediyenin geçen yıl Altun'un çalışması için prefabrik köfteci dükkânı yaptığı belirtildi. Babasını öldürdüğü gerekçesiyle gözaltına alınan Özlem Altun, jandarmadaki ifadesinin ardından sevk edildiği mahkemece tutuklandı. Özlem Altun'un ortaokul mezunu olduğu ve herhangi bir iş yapmadığı öğrenildi.