kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Kasım 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Minibüsçüler de zamdan şikayetçi

Giriş Saati : 26.11.2008 14:58
Güncelleme : 26.11.2008 21:41
Yeni Haber
İstanbul'da minibüslere yapılan zamdan, vatandaşlardan sonra minibüsçülerin de şikayetçi olduğu ortaya çıktı.

Fiyatların yüksekliği sebebiyle zaten yolcu bulamadıklarını belirten minibüsçüler, tepkisini "Biz kimseden zam istemedik ki" sözleriyle dile getiriyor. Minibüsçüler, Esnaf Odaları'nın zamlı tarifesinin yerine kendi hazırladıkları indirimli tarife üzerinden ücret alıyor.

İstanbul'da minibüs ücretlerine yapılan yüzde 15'lik zammın ardından çıkan tartışmalar devam ediyor. Zam yapıldığının açıklanmasının ardından Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), zammın iptal edildiğini açıklamıştı. Yapılan zammın geçerli olup olamayacağı tartışmaları bir yanda devam ederken, minibüsçüler de zamdan şikayet etti.

Zamla ilgili tarifelerin dün sabaha karşı kendilerine ulaştığını belirten Şirinevler Hat 46-47 Durak Temsilcisi Servet Ataklı, UKOME tarafından yapılan ikinci açıklamanın ardından vatandaşlar ve minibüsçü esnafının karşı karşıya geldiğini söyledi. İptal açıklamasının tarifeler dağıtılmadan açıklanması gerektiğini ifade eden Ataklı, "Tarifeler dağıtılıyor. Millet zammı almaya başlıyor. Akşam oluyor.' Biz bu zammı yapmadık vatandaşa bu parayı vermeyin' deniyor. Bu, esnafla vatandaşı karşı karşıya getirmek anlamına geliyor." şeklinde konuştu.

Minibüsçeler olarak kendilerinin zam talebinin olmadığını söyleyen Ataklı, zamdan şikayet etti. Minibüs ücretleri pahalı olduğu için zaten yolcu bulamadıklarını belirten Ataklı, yolcuları kendi hazırladıkları indirimli tarifeyle taşıdıklarını belirtti. Esnaf Odaları'nın zamlı fiyat tarifesinde 2 YTL olan Atışalanı- Tahtakele arası, minibüsçülerin resmi olmayan fiyat tarifesinde 1 lira 70 kuruş, zamlı fiyat tarifesinde 1 lira 80 kuruş olan Tahtakele - Sanayi arası yolcu ücreti resmi olmayan indirimli fiyat tarifesinde 1 lira 60 kuruş, zamlı tarifede 1 lira 70 kuruş olan Atışalanı-Sanayi arasındaki ücret ise minibüsçülerin fiyat tarifesinde 1 lira 50 kuruş olarak yer alıyor.

Fiyat pahalılığı ve hatlardaki kısalma yüzünden yolcu bulamamaktan yakınan Ataklı, "Şu anda da bir çok arkadaşımız yolcularla tartışmak zorunda kalıyor. Zaten biz zam talep etmedik ki. Bizim böyle bir talebimiz yok. Zaten şu anda yolcu bulamıyoruz." ifadelerini kullandı.

(CİHAN)