kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Kasım 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Erdoğan, Hindistan’a giderken uçakta gazetecilerle sohbet etti.

Krize karşı yeni paket geliyor

21.11.2008
Başbakan, reel sektörün sorunları için yeni paket hazırlandığını söyledi. Paket krediye erişimi kolaylaştırmayı ve istihdam kaybını önlemeyi amaçlıyor..
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yeni ekonomik paket hazırlığında olduklarını, Hindistan gezisi sonrasında paketin ayrıntılarıyla kamuoyuna duyurulacağını açıkladı. Başbakan Erdoğan 5 yıl aradan sonra iş adamlarıyla seyahate çıktığı uçak Ankara'dan Yeni Delhi'ye 3 saat rötarlı geldi. Uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan 2002 yılından bu yana reel sektörle hareket ettiğini, finans sektörünün karşısında olmadığını da belirtti. Reel ile finans sektörünün etle tırnak gibi olduğuna işaret eden Erdoğan, rant sağlama girişimlerine yönelik uyarılarını da sürdürdü.

ÜÇ BAKAN HAZIRLIYOR
Erdoğan, reel sektörün sorunlarının çözümü konusunda yeni paket hazırlığı içinde olduklarını da duyurdu. Erdoğan, "Hindistan'dan döndükten sonra, arkadaşlarımız hazırlıklarını yapıyorlar. Bazı adımlar daha atacağız" dedi. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Devlet Bakanı Nazım Ekren ve Devlet Bakan Mehmet Şimşek öncülüğünde hazırlanan paket, KOBİ'lerin krediye erişiminin rahatlatılmasını, istihdam kayıplarının önüne geçilmesini hedefliyor. Paketin çalışmaları önceki gece başladı. Sanayi ve Ticaret Şurası'na 9 bakanla katılan hükümet, aynı gün Yabancı Sermaye Derneği'nin resepsiyonunda nabız tuttu. Dün de başbakan, Ekren, Unakıtan ve Şimşek'le durum değerlendirmesi yaptı.

Ergun AKSOY / YENİ DELHİ Okan MÜDERRİSOĞLU / ANKARA