kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Kasım 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Testereli katil ve sevgilisine müebbet

Giriş Saati : 21.11.2008 15:25
Güncelleme : 21.11.2008 22:21
Yeni Haber
İstanbul Büyükçekmece'de Türkiye Elektrik Kurumu'ndan emekli Ahmet Can'ı testereyle keserek öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Kazım Türe ve bir çocuk annesi olan sevgilisi Aslı Yağmur, yeniden ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Daha önce verilen cezanın Yargıtay tarafından usulden bozulması üzerine yeniden hakim karşısına çıkan çifte mahkeme ikinci kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. İkili cezanın 3 ayını hücrede geçirecek.

Büyükçekmece'de 24 Haziran 2003'te Türkiye Elektrik Kurumu'ndan emekli 50 yaşındaki Ahmet Can'ın cesedi Esenyurt'ta boş bir arazide parçalanmış halde bulunmuştu. Polis, Ahmet Can'ın kredi kartlarını kullandıklarını belirlediği Kazım Türe ve sevgilisi Aslı Yağmur'u Sakarya'nın Ferizli İlçesi'nde yakalamıştı. Türe ifadesinde Ahmet Can'ı sevgilisi Aslı Yağmur'a göz koyduğu gerekçesiyle öldürdüğünü itiraf etmişti. Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı tarafından tutuklanan Kazım Türe ve Aslı Yağmur yargılama sonucunda ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkûm edilmişti. Yargıtay, bu kararı sanıkların avukatları olmadığı ve savunma hakları kısıtlandığı gerekçesiyle usulden bozdu.

"3 AY HÜCRE CEZASI"

Yargıtay'ın bozma kararının ardından Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tekrar hakim karşısına çıkan Kazım Türe ve Aslı Yağmur tekrar ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Heyet, ayrıca Türe ve Yağmur bu cezalarının 3 ayını hücrede geçirmesine karar verdi.