kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Kasım 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber turu

21.11.2008
Compex bilgisayar fuarı 'uzaya' açıldı
Türksat'ın Birleşmiş Milletler'den ödül alan Uzay Asansörü Projesi Planetaryum, Toshiba'nın el hareketleri ile kullanılan yeni dizüstü bilgisayarı, Intel'in desteklediği GAMEX oyun etkinliği ile Compex Bilgisayar Fuarı kapılarını açtı. Lütfi Kırdar Fuar Merkezi'nde 23 Kasım'a kadar sürecek fuarda, TÜRKSAT tarafından geliştirilen proje ile uzay asansörü teleskopun gözünden yıldızların ve gök cisimlerinin oluşumu anlatılıyor.

Türkçe konuşmayı yazıya dönüştürdü

Türk teknoloji şirketi CTD Systems, bir ilke imza atarak, Türkçe konuşmaları bilgisayarda yazıya dönüştüren "dikte'' yazılımını geliştirdi. Klavyeyi ortadan kaldıracak yeni teknoloji, kullanıcının sesini bir kez bilgisayara tanıtmasının ardından devreye giriyor ve sesle bilgisayara komut da verilebiliyor. CTD System A.Ş Ar-Ge Müdürü Çetin Çetintürk, 8 yıldır yürütülen çalışmalar sonucu "dikte'' isimli yazılımın geliştirildiğini söyledi.

Kulüpler ödemezse Federasyon yatıracak
Spor kulüplerinin naklen yayın, İddaa, Spor Toto-Loto ve reklam gelirleri için ödemeleri gereken Katma Değer Vergisi'ni (KDV) devlete yatırmamaları üzerine, Maliye Bakanlığı yeni düzenlemeye gidiyor. Hazırlanan KDV Genel Tebliğ Taslağı'na göre, elde edilen gelirlere ilişkin yüzde 18'lik KDV'nin yüzde 60'ını federasyon ve düzenleyici kuruluş, kalan bölümünü ise kulüpler devlete ödeyecek. Oran, gerek görülürse yüzde 90'a kadar çıkarılabilecek.

Rüşvet masraftan sayılmayacak
'Belgesi olmaz' denilen rüşvet sonunda Maliye'nin tebliğine girdi. Kurumlar Vergisi'ne yönelik dün yayımlanan bir tebliğde rüşvetin suç olduğu, ticari kazancın tespitinde gider olarak gösterilemeyeceği konusunda patronlar uyarıldı Resmi Gazete'de yayımlanan Kurumlar Vergisi tebliği ile "rüşvet", mali mevzuata açık biçimde yansıdı. Maliye, rüşvetin suç olduğunu, ticari kazancın tespitinde gider olarak gösterilemeyeceğini açıkladı.

Kamu İhale Kanunu değişikliği kabul edildi

Kamu İhale Kanunu ile Kamu İhale Sözleşmeleri Kanununda Değişiklik Öngören Tasarı TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Yasaya göre Savunma, güvenlik ve istihbaratla ilgili alımlar, Ar-Ge faaliyetleri kapsamında TÜBİTAK'ın yapacağı mal, hizmet ve danışmanlık hizmeti alımları kapsam dışında olacak. YSK tarafından genel veya mahalli seçimler ile anayasa değişikliklerinin halk oyuna sunulması durumlarında yapılacak bazı mal ve hizmet alımlarıyla, mahalli seçimlerle ilgili İl Seçim Kurulu Başkanlıkları tarafından yapılacak oy pusulası basım hizmetleri de ihalesiz satın alınabilecek.