kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Kasım 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Büyük resim için tıklayın

'Çikolata etkilenmez' deyip Tadelle'yi bayrama yetiştirdi

20.11.2008
TMSF'den aldığı Sagra'yı yeniden ayağa kaldıran Sanset Gıda, 30 milyon YTL'lik yatırımla Türkiye'nin ilk fındıklı çikolatasını rafa çıkarıyor..
Türkiye'de 1970'li yıllarda çikolata denince ilk akla gelen markalardan Tadelle, üretici Bayındır Holding dünya devi markalarla ve art arda yaşanan krizlerle baş edemeyip fabrikasının kapısına kilit vurunca sessiz sedasız raflardan inmişti. Bayındır Holding'den TMSF'ye geçen şirketi geçen yıl 77 milyon dolara satın alan Toksöz Grubu şirketlerinden Sanset Gıda, bir yıllık marka ve fabrika çalışmasının ardından ürünlerini yeniden piyasaya sürdü. 10 milyon YTL fabrika yatırımı, ve Sagra, Tadelle, Sarelle, Gol ve Gofy olmak üzere beş marka için de 10 milyon YTL iletişim harcamasıyla yeniden tüketiciyle buluşan Tadelle; bitter, sütlü ve beyaz çikolata tatlarıyla rafta yerini alacak. Sanset Gıda Genel Müdürü Ahmet Toksöz, Ordu'da ilaç dahi üretilebilecek bir çikolata fabrikası meydana getirdiklerini belirtti. Toplam yatırımın 2009'da 30 milyon YTL'yi bulacağını, butik mağazalar açacaklarını belirten Toksöz, "2009'da 100 milyon YTL'lik bir ciro hedefliyoruz" dedi. Pazarlama Direktörü Süleyman Güçlü de, çikolatanın krizden etkilenmeyen iki sektörden biri olduğunu vurguladı.

72 yıllık çikolata firması

Ordu'da 1936 yılında Kahraman Sağa tarafından bir aile şirketi olarak kurulan ve Türkiye'nin ilk fındık işleme sanayi olan Sagra A.Ş.
1994 yılında Bayındır Holding tarafından satın alındı ve 2007 yılına kadar üretimine devam etti.
TMSF tarafından el konulan şirketi, Sanovel İlaç firmasının sahibi Toksöz Grubu devraldı.