kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Kasım 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Turizmciler İzmir'de buluşacak

Giriş Saati : 21.11.2008 15:32
Güncelleme : 21.11.2008 17:18
Yeni Haber
Turizm alanında 30 ülkenin marka isimleri ve profesyonelleri, 27-30 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan Travel Turkey İzmir Fuarı'nda bir araya gelecek.

İzmir Fuarcılık Hizmetleri, Kültür ve Sanat İşleri AŞ'den (İZFAŞ) yapılan açıklamaya göre, İZFAŞ ve Hannover Messe International'ın TÜRSAB desteğiyle organize ettiği fuarın yerli, yabancı 300 katılımcısı olacak, 250 tur operatörü ise fuara ve Türkiye;ye özel davetli olarak gelecek.

Fuarda Türkiye'nin yanı sıra Azerbaycan, Bangladeş, Brezilya, Gürcistan, İngiltere, İran, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Mısır, Polonya, Portekiz, Slovakya, Suriye, Tunus ve Yunanistan;ın çeşitli turizm firma ve kuruluşları katılımcı olarak tanıtım yapacak.

Özel konuk statüsüyle fuara davet edilen yabancı turizmciler, fuar kapsamında düzenlenecek workshop programlarında, Türk turizmcilerle buluşacak. Bu sayede oluşturulacak iş platformu ile yerli ve yabancı turizmcilerin profesyonel bir ortamda iş bağlantıları yapmaları ve Türkiye;nin turizm gelirlerini artıran sözleşmelere imza atmaları planlanıyor. Farklı ülkelerden gelecek tur operatörlerinin ulaşım sponsorluğunu THY, konaklama sponsorluğunu Hilton İzmir üstleniyor.

PARTNER ÜLKE KKTC, PARTNER İL TRABZON

Partner ülkenin KKTC, Partner ilin Trabzon olacağı fuarı Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İzmir Büyükşehir Belediyesi destekliyor.
Geçen yıl gerçekleşen fuara yedi ülkeden 185 firma katılmış, 10.051 kişinin ziyaret ettiği fuarın açılışını Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay gerçekleştirmişti.

İZFAŞ Genel Müdürü Doğan İşleyen, Travel Turkey İzmir'in ev sahibi olmaktan büyük memnuniyet duyduklarını belirtti ve fuarın İzmir turizmine önemli kazanımlar sağlayacağının altını çizdi. İşleyen, şunları kaydetti:
''İzmir;in ve Türk turizminin gelişmesi için ortak çaba harcıyoruz. Türk turizminin özellikle bu yıl yaşadığı sıkıntıların bilincindeyiz. Küresel krizin turizme yansımasını en aza indirmek için uğraş veriyoruz. Bu nedenle yurt dışından 250 tur operatörünü özel davetli olarak fuara getiriyoruz. Türk turizmindeki gelişmenin farkında olan ülkelerden ise katılım konusunda ilgi görüyoruz. İnanıyorum ki, Travel Turkey İzmir, kısa zamanda ülkemizin en önemli turizm fuarlarından biri olacak.''

AA