kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Kasım 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Canaydın: İşte yeni Galatasaraylılar Galatasaray Başkanı Adnan Polat'ın katılmadığı törende hazır bulunan Galatasaray Kulübü'nün önceki başkanı Özhan Canaydın, Dhabi Group Murahhas Azası Shahid ve Al Zarooni Group Murahhas Azası Khalid Al Zarooni'yi '"İşte yeni Galatasaraylılar'' diye tanıttı.

Çılgın Yatırımcılar

DİLEK TAŞ
20.11.2008
TOKİ Başkanı Bayraktar'ın "Bu projeye girmek için biraz da deli olmak lazım" dediği Galatasaray'ın Aslantepe Stadı projesine Körfez'den ortak geldi

1970'li yıllarda çikolata denince ilk akla gelen Sagra ise 100 milyon dolarlık yatırımla tekrar sahneye çıktı. İstanbullu 65 bin mağaza da indirime başlıyor

Türkiye krizin teğet geçip geçmediğini tartışadursun önemli gelişmelere de ev sahipliği yapıyor. İlki uzaklardan... Körfez sermayesi cebine 700 milyon doları koyup Galatasaray'ın yeni stadı ve Ali Sami Yen'in yerine yükselecek rezidans ve otel projesine ortak oldu. İkincisi ise 1970'lerde çikolata denilince akla gelen Sagra'nın 100 milyon dolarlık yatırımla hayata dönmesi... İstanbul'da ise 65 bin mağaza toplu indirime hazırlanıyor.

YÖNETİM ARAPLARA GEÇTİ
Petrol zengini Körfez ülkelerinin Türkiye'deki en büyük yatırımı Galatasaray'ın Aslantepe Stadı ve Ali Sami Yen Projesi'yle gerçekleşti. Seyrantepe projesini üstlenen mimar Eren Talu'nun 5 aydır Abu Dabi ve Dubai'de, aralarında Abu Dabi Şeyhi Al Nahayan da dahil olmak üzere çok sayıda üst düzey yetkili ile yaptığı görüşmeler sonrasında ortaklığın temelleri krize karşın atıldı. TOKİ'nin Aslantepe Stadı ve Ali Sami Yen stadı yerine yapılacak olan alışveriş merkezi ve rezidans projesine Abu Dabi Şeyhi Şeyh Nahayan bin Mübarek Al Nahayan'ın şirketi Dhabi Group ve Abu Dabi merkezli Zarooni Group yüzde 51 ile ortak oldu. Türkiye'nin Abu Dabi Büyükelçisi Hakkı Akil de ortaklıkta etkili oldu. Ortaklıkta 75 milyon YTL sermaye ile Dhabi-Eren Talu-Alke İnşaat ismiyle yeni bir şirket kuruldu. Yatırım için tüm haklar bu şirkete devredilecek. 200 milyon doları Aslantepe Stadı, 300 milyonu Ali Sami Yen Projesi ve 200 milyon doları ise TOKİ'ye verilecek katkı payı olmak üzere toplam 700 milyon dolar yatırım yapılacak. Projenin gelir beklentisi 1.4 milyar dolar. Bu arada Talu, 2007'de ihaleyi kazanmasından beri çeşitli ortaklık çabası direkten döndü. Krizde batan Lehman Brothers'ın finanse edeceği ABD'li bir şirketle, ardından da bir başka Körfez şirketiyle ortaklık planlandı, ancak gerçekleşmedi. Talu, bu yatırımın altında Türkiye'ye doğru projeyle girme isteği bulunduğunu belirterek, "Al Nahayan birkaç defa Türkiye'ye yatırım için ziyarette bulundu ancak karar veremedi. Bizimle buluşmaları yatırımda etkili oldu" dedi.

EREN TALU Toplam yatırım 700 milyon dolar

Dhabi-Eren Talu- Alke, toplam 700 milyon dolar yatırım yapacak. Talu, bu ortaklıkla Türkiye ve çevresinde yeni gayrimenkul yatırımları hedeflediklerini söyledi.

SANSET GIDA Kapalı fabrikaya 100 milyon yatırdı

Kriz öncesi 77 milyon dolara aldığı kapalı fabrikayı 100 milyon dolara hizmete soktu ve krize karşın Türkiye'nin bilinen çikolata markasının tekrar üretimine başladı.

İBB-İTO 14 bin firmanın indirim harekâtı
İTO ve İBB'nin ortaklaşa yürüttüğü proje ise ekonomiyi canlandırma konusunda önemli adımlardan biri. 14 bin firma, 65 bin mağazasında eşzamanlı olarak indirimli fiyatlarla satışa başlıyor.

VESTEL 200 milyon dolar ihracatı yakaladı

Kriz fırsata döndü ve rakipler yorulunca ağustosta 200 bin TV satabilen Vestel ekimde 600 bin adet satış rakamına ulaştı. Aylık 160 milyon dolar olan ihracatları ise kasımda 200 milyon dolara yükseldi.