kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Kasım 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Bayram tatilini erken açıklayın"

Giriş Saati : 21.11.2008 15:20
Güncelleme : 21.11.2008 22:21
Yeni Haber
TURSAB Genel Başkanı Başaran Ulusoy'dan sonra, Jolly Tur Genel Müdürü Figen Erkan da, bayram ve yılbaşı tatilinin uzatılması için hükümetin son günleri beklemek yerine şimdiden karar vermesinin, ekonomiye katkı sağlayan turizm sektörünü daha da canlandıracağını söyledi.

Jolly Tur Genel Müdürü Figen Erkan, yaptığı yazılı açıklamada, uzun bir tatilin ekonomiye kazandıracağı avantajların önemini belirterek, şöyle dedi:

"Dokuz günlük tatil sürecinde insanlar, ya ailelerinin yanına gidiyor ya da seyahate çıkıyor. Her gün tükettiğinden farklı olarak ulaşım sektöründen başlayarak, birçok sektörün üretimini tüketerek çarkın canlanmasını sağlıyor. Turizm sektörü de bu anlamda ekonomiye canlılık veren sektörlerin başında geliyor ve 37 farklı sektöre ekmek kapısı oluşturuyor. Yıllardır uzun tatillere ekonomik kayıp diye bakanlar işin bu yönünü görmezden gelmemeli"

Bu sektörden gelir elde eden çalışanlar ve sektöre ürün sağlayanların ekonomiye yarattığı sinerjinin göz ardı edilmemesi gerektiğini ifade eden Erkan, yetkililerin başta dini bayram dönemleri olmak üzere, yıllık tatilleri belirlerken bu avantajları düşünerek resmi tatil sürelerini son günlere bırakmak yerine, çok daha öncesinden açıklamalarının oldukça büyük katma değer sağlayacağını kaydetti.

Figen Erkan, ekonomik krizle ilgili psikolojik baskıların insanlar üzerinde etkisinin artmaya başladığı şu dönemi aşmak ve kriz korkusuyla yaşamak yerine krize karşı ayakta durmak gerektiğini söylerken, bu doğrultuda tüketimi kısmak yerine tüketmeye devam etmenin teşviki yönünde adımlar atılmasının daha doğru olacağını belirtti.