kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Kasım 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kriz günlüğü

20.11.2008
Kızılhaç da eleman azaltma yolunda
Dünyanın en büyük yardım kuruluşu Kızılay ve Kızılhaç, dünya ekonomisindeki yavaşlamanın, çalışmalarına zarar vereceğini açıkladı. Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Federasyonu, gelecek yıl 221 milyon dolar bağış toplanacağını öngördü. Federasyonun Cenevre'deki bir yetkilisi önümüzdeki yıl insani çalışmaların sınırlanacağını, hatta eleman azaltmayı düşünmeye başladıklarını açıkladı.

"Rusya'da devalüasyon kararı alındı" iddiası

Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev, küresel ekonomik krizin başladığı gibi aniden sona erebileceğini belirterek, Rusya'nın ekonomik krizle mücadele için 200 milyar dolarlık bir kaynak ayırdığını söyledi. Newsweek Dergisi Rus hükümetinin devalüasyon kararı aldığını ileri sürdü. Rusya Merkez Bankası ve hükümetin 27,45 ruble olan doların kurunun yıl sonuna kadar 30 rubleye yükselmesine izin vereceğini iddia etti.

İspanya ekonomisi yüzde 0.2 küçüldü
İspanya 2008 yılı temmuz-eylül ayları arasındaki 3. çeyrekte ekonominin yüzde 0,2'lik küçüldüğünü açıkladı. Son 15 yılda ilk defa, İspanya'nın ekonomik büyümesinde olumsuz bir istatistik çıktığı belirtildi. Son olarak 1993 yılının ikinci çeyreğinde yüzde 0,3'lük küçülme görülen İspanyol ekonomisindeki düşüş, tüketim ve yatırımın azalmasına bağlandı.

Brown: Bankalar için yeni önlemler gerekli
İngiltere Başbakanı Gordon Brown, bankaların, küçük işletmelere ve konut sahiplerine verdiği kredilerin akışının yeniden normale dönmesini sağlamayı teşvik için daha fazla önleme ihtiyaç olduğunu söyledi. Gordan Brown, hükümetin gerekirse yeni önlemler almaya hazır olduğunu kaydetti.

CEO'lar 300 milyar dolarlık paket istedi

Önde gelen ABD şirketlerinin CEO'ları yeni başkan Barack Obama'dan en az 300 milyar dolar değerinde mali teşvik paketi talep etti. Wall Street Journal CEO konseyinde Obama yönetimi ile biraraya gelen 100 kadar üst düzey yönetici Obama'nın ekonomi ekibini açıklamasını da istedi.

BASF 80 fabrikayı geçici olarak kapatacak
Alman kimya şirketi BASF, düşen talep yüzünden dünya çapında 80 fabrikayı geçici olarak kapatıyor. Şirketin kararından 20 bin işçini etkileneceği, işçilerin izne ayrılmasının istendiği ve fazla mesailerin de kısılacağı kaydedildi.