kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Kasım 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Yasa açık, Lusail'e devirde hukuka aykırı durum yok"

20.11.2008
Turkuvaz Medya Grubu, CHP Konya Milletvekili Kart'ın hisse devrine yönelik iddialarının gerçek dışı olduğunu açıkladı..
Turkuvaz Medya Grubu, CHP Konya Milletvekili Atilla Kart'ın iddialarına yazılı bir açıklamayla yanıt verdi. Açıklamada Atilla Kart'ın değerlendirmelerine ilişkin olarak yasal hakların kullanılacağı bilgisi verilerek şu ifadelere yer verildi: "CHP Konya Milletvekili Sayın Atilla Kart tarafından yapılan talihsiz ve hukuki mesnetten yoksun açıklamaları hayret ve teessürle takip etmiş bulunmaktayız.

HİSSELERDE İMTİYAZ YOK
Öncelikle, Turkuvaz Radyo Televizyon Haberleşme ve Yayıncılık A.Ş.'ye ait hisselerin yüzde 25'inin Lusail International Media Company unvanlı şirkete devri işleminde ve bu değişiklik sonrasında şirket ana sözleşmesinde yapılan değişikliklerde hiçbir şekilde hukuka aykırılık bulunmamaktadır. 3984 Sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayınları Hakkında Kanun'un 29. maddesinin (h) bendine göre bir özel radyo ve televizyon yayın kuruluşunda yabancı sermayenin payı, ödenmiş sermayenin yüzde 25'ini geçemez. Yine aynı maddenin (i) bendine göre yerli veya yabancı hissedarlar hiçbir şekilde imtiyazlı hisse senedine sahip olamaz. İmtiyazlı hisse senedi yasağına ilişkin hüküm yabancı hissedarın hisse oranına sınırlama getiren hükümden bağımsız olarak hem yerli hem de yabancı ortaklar için getirilmiş bir düzenlemedir. İmtiyazlı hisse senedinin anlamının ne olduğu ve bu yasaklamanın neyi kapsadığı, Türk Ticaret Kanunu hükümlerine göre hiçbir tereddüde yer bırakmayacak şekilde açıktır. Turkuvaz Radyo Televizyon Haberleşme ve Yayıncılık A.Ş.'de hiçbir imtiyazlı hisse senedi bulunmayıp, hukuka aykırı hiçbir durum da söz konusu değildir. Bu ölçekteki tüm ortaklıklarda teamül olduğu üzere, genel kurulda ve yönetim kurulunda alınacak bazı önemli kararlarda Türk Ticaret Kanunu'nda düzenlenmiş karar nisapları artırılarak Lusail International Media Company'nin de olumlu oyu aranmaktadır.

SALDIRILAR HAKSIZ
Hukuken, imtiyazlı hisse senetlerinden tamamen farklı bir düzenleme olan karar nisaplarının ağırlaştırılmasına dair 3984 Sayılı Kanun'da hiçbir yasaklama bulunmamasına karşın, kavram kargaşası yaratılmak suretiyle hukuka aykırı ve hatta "kanuna karşı hile teşkil eden bir yapılanma var olduğu" şeklindeki yakışıksız iddiaların Sayın Kart'ın bugüne kadar sürdürdüğü grubumuza yönelik haksız saldırılarının yeni bir halkası olduğu açıktır."