kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Kasım 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Katili, katille aramışım"

Giriş Saati : 20.11.2008 14:09
Güncelleme : 20.11.2008 19:30
Yeni Haber
Adana'da 28 Ağustos 2008 günü domuz bağıyla bağlanıp, kafasına sert bir cisimle vurularak öldürüldükten sonra naylona sarılıp hayvan dışkılarının arasına atılan işadamının katil zanlıları Gürkan Kulle (24), Arman Arı (23) ve olayı azmettirdiği ileri sürülen tutuksuz yargılanan eşi Şehnaz Sönmezler'in (46) ağırlaştırılmış müebbet hapis istemi ile yargılanmalarına başlandı. Arman Arı arkadaşını suçlarken, Şehnaz Sönmezler Gürkan Kulle'nin iftirasına uğradığını söyleyerek, "Katili, katil Gürkan'la aramışım. Suçsuzum"dedi.

Adana'da, iş adamının başına sert cisimle vurulup öldürülmesi ve cesedinin domuz bağı şeklinde iple bağlanarak gömülmesiyle ilgili olarak eşi ve iki çalışanının yargılanmasına başlandı.

Adana 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın duruşmasında, Ali Yasin Sönmezler'i (51) öldürdükleri iddiasıyla tutuklu olarak yargılanan muhasebecisi Gürkan Kulle (23) ve ustabaşı Arman Arı (26) ile onları azmettirdiği öne sürülen ve kefaletle serbest bırakılan eşi Şehnaz Sönmezler (46), ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanmaya başlandı.

Duruşmada, Ali Yasin Sönmezler'in babası Sami (67), kardeşi Sertaç (44), kızı Aslı (25) ve oğlu Sami Sönmezler (19) de hazır bulundu.
Sanık Kulle, mahkemeye verdiği yazılı ifadesinde, önceki ifadelerini değiştirerek, Ali Yasin Sönmezler'i kendisinin öldürmediğini iddia etti.

Kulle, savunmasında, patronu Sönmezler'in unuttuğu ilacını almak üzere evine gittiğini, evde Şehnaz Sönmezler'in kendisine kahve verdiğini belirterek, ''Bayıldım, gözümü açtığımda ise çıplaktım. Şehnaz hanım ve emekli komiser arkadaşı Mustafa fotoğraflarımı çekip, cinayeti üstlenmem için tehdit ettiler. Cinayeti Mustafa ile adını bilmediğim bir adamı işledi. Arman ise yardımcı oldu'' ifadelerini kullandı. Sanık Arı ise savunmasında cinayeti Kulle'nin işlediğini iddia ederek, şunları söyledi:

''Kulle, patronumuz Ali Yasin Sönmezler'den habersiz çeklerini kullandığını ve bu yüzden onu öldüreceğini söyledi. Kendisine, bunu yapmamasını, söylerse patronun kendisini affedeceğini söyledim. Ancak, olay günü fabrikada çalışırken, bir ses duydum. Gittiğimde Kulle elindeki bir boruyla Ali Yasin Sönmezler'in kafasına vurmuş ve öldürmüştü. Beni tahdit edip, cesedi gömmek için yardım etmemi istedi. Cesedi kaldıramayınca kepçe ile otomobilin bagajına koyup, çöplüğe attı. Cesedin bulunup bulunmadığını gömdüğü yere giderek sürekli kontrol ediyor ya da beni gönderiyordu. Şehnaz hanımın cinayetle ilgisi yoktur.''

Şehnaz Sönmezler de eşinin öldürülmesi için kimseyi azmettirmediğini belirterek, ''Kulle kendisini kurtarmak için senaryo üretmekte. Meğerse katili katille aramışım. Kulle'den başından bu yana şüpheleniyorduk. Çeklerdeki yazılar ona ait çıkınca şüphelerimiz doğrulandı. Kulle'nin söylediği gibi komiser Mustafa diye birisini tanımıyorum'' dedi.
İş adamının babası Sami Sönmezler, kardeşi Sertaç, kızı Aslı ve oğlu Sami Sönmezler de Kulle ve Arı'dan şikayetçi olduklarını, Şehnaz Sönmezler'in suçsuz olduğunu söylediler.

Mahkeme heyeti, Kulle'yi akli dengesinin yerinde olup olmadığının belirlenmesi için Adana Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesine sevk edip, duruşmayı tanıkların dinlenmesi için erteledi.

Demir tüccarı olan Ali Yasin Sönmezler 1 Ağustosta kaybolmuş, cesedi ise 28 Ağustosta, merkez Seyhan ilçesinde Adana Hipodromu'nun arkasındaki havyan atıklarının atıldığı bölgede domuz bağı şeklinde iple bağlanmış halde bulunmuştu.

AA