kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Kasım 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Tek suçu güzel olmak

CİHAN
Giriş Saati : 20.11.2008 16:01
Güncelleme : 20.11.2008 19:30
Yeni Haber
Şanlıurfa'da geçtiğimiz Pazar günü nikahsız yaşadığı kocası tarafından öldürülen 3 aylık hamile kadının annesi Hülya Çadır sinir krizleri geçirdi. Elleri ve tırnaklarıyla yüzünü yaralayan kadın, "Kızımı paketleyerek cenazesini bana gönderdiler" dedi.

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde, evinde öldürülmüş olarak bulunan 3 aylık hamile Aysel Çadır'ın cenazesi Bediüzzaman Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Çadır'ın cenazesi, sabah saatlerinde yakınları tarafından Ceylanpınar Devlet Hastanesi morgundan alınarak Osman Dede Mahallesi'ndeki ailesinin evine getirildi. Burada yakınları gözyaşlarını tutamadı.
Annesi Hülya Çadır (45), hamile kızının töre cinayetine kurban gittiğini iddia etti.

Kızını öldüren Müslüm B.'ye gerekli cezanın verilmesini isteyen anne Hülya Çadır, 3 aylık hamile kızının cenazesinin bir paket gibi kendilerine gönderildiğini ifade ederek, "Kocası kızımı öldürdükten sonra telefonla beni aradı ve 'kızının cenazesini sana gönderiyorum. Şikayetçi olursan seni de öldürürüm' dedi.

Kızım çok güzeldi ve kocası onu sürekli kıskanıyordu. Sürekli dayak atıyordu. Kızım bana telefon açar 'anne artık dayanamıyorum çocuklarımı alıp size geleceğim' derdi. Ama ben onu teselli ederdim kızım namustur katlanmak gerek. Bundan sonra senin yerin orasıdır dedim. Ama demez olaydım keşke kızımı yanıma alsaydım." diye konuştu.

Çadır'ın cenazesi, daha sonra camiye götürüldü. Kılınan cenaze namazının ardından Çadır, Bediüzzaman Mezarlığı'nda toprağa verildi.
Edinilen bilgiye göre olay geçtiğimiz pazar gecesi Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesine bağlı Adana Mahallesi'nde meydana gelmişti. Genç yaştaki güzelliğiyle etrafının dikkatini çeken Hülya Çadır, nikahsız yaşadığı Müslüm B.'nin kıskançlığı yüzünden sürekli tartışma yaşıyordu.

Pazar günü evinin bulunduğu mahalledeki bakkala giden ve hakkında dedikodu çıktığı gerekçesiyle nikahsız kocasına şikayet edilen Aysel Çadır, akşam kocası Müslüm B. ile tartışma yaşadı. Müslüm B. eşine, "Artık dışarı çıkma herkesin gözü senin üzerinde. Bu güzelliğin bir gün başına bela olacak. Seni herkesten kıskanıyorum. Hakkında iyi şeyler söylemiyorlar." dedi.

Aysel Çadır'ın "Artık senin kıskançlık krizlerinden bıktım. Senin yüzünden gençliğimden hayır görmedim. Artık anne babamın yanına gideceğim." demesi üzerine Müslüm B., evinde bulunan ruhsatsız tabancasını çıkararak karısına öldüreceği tehdidinde bulundu.

Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Müslüm B., Aysel Çadır'ın elleri ve ayaklarını bağladıktan sonra başına ve vücudunun çeşitli yerlerine ateş etti. İki çocuğunun gözleri önünde hayatını kaybeden Hülya Çadır'ın cesedini yatağına götürüp üzerine battaniye atan Müslüm B., polisi arayarak eşini evde ölü olarak bulduğunu bildirdi.

Olay yerine gelen polisler, Aysel Çadır'ın başı ile vücudunun değişik yerlerine aldığı kurşunlarla hayatını kaybettiğini tespit ederken, çelişkili ifadeler veren Müslüm B.'yi gözaltına aldı. Müslüm B., ifadesinin ardından sevk edildiği adli mercilerce tutuklandı. Bu arada Aysel Çadır'ın, Müslüm B.'nin nikahsız yaşadığı üçüncü eşi olduğu öğrenildi.