kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Kasım 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Büyük resim için tıklayın

Felaketin eşiğindeki otomotiv devleri iflası düşünmeye başladı

20.11.2008
Obama'nın başkanlığı devralmasını bekleyemeyecek haldeki ABD'li otomotiv devleri şimdi de iflas senaryolarını düşünüyor..
ABD'li üç büyük otomotiv şirketi General Motors (GM), Ford ve Chrysler'ın yöneticileri, şimdiden iflas planlarını yapmaya başladı. Bekledikleri yardımın gelmemesi halinde ise ABD ekonomisinin tamamında ciddi bir etki görüleceği belirtiliyor. Senato Bankacılık Komitesi'nde, sektörün içinde bulunduğu sıkıntıları dile getiren Chrsyler'ın Başkanı Nardelli önceden hazırlanmış iflas senaryolarını hazırladıklarını söyledi. Nardelli iflasın ABD ekonomisini alt üst edeceğini ve bugünkünden çok daha derin ve hızlı bir düşüşe neden olacağını belirtti. GM Başkanı Rick Wagoner ise finans şirketlerinin banka kategorisine alınması için ABD Merkez Bankası Fed ile görüştüklerini söyledi. Otomotiv endüstrisinin ''felaketin eşiğinde bocaladığı'' uyarısında bulunan otomotivciler, ''finansal çatlağı'' kapatmak için krediye ihtiyacı olduğunu, sektörün çıkmazının yönetim hatalarından değil derinleşen küresel finansal krizden kaynaklandığını belirtti. Şirketler ayrıca tüketicilere otomobil kredisi verme konusunda finansal kurumları cesaretlendirmek gerektiğini vurguladı.

3 MİLYON İŞSİZ
Wagoner, otomotiv sektörünün başarısız olması halinde ilk yılda 3 milyon kişinin işini kaybedebileceği ve gayrisafi yurt içi hasılanın yüzde 4 oranında azalacağı uyarısında bulundu.