kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Kasım 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

IMF'den 40 milyar dolar gelebilir

REUTERS
Giriş Saati : 20.11.2008 11:02
Güncelleme : 20.11.2008 17:14
Yeni Haber
AKP Merkez Yürütme Kurulu'ndan (MKY) bir üye kurulun dün yapılan toplantısında, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Uluslararası Para Fonu (IMF) ile yapılan görüşmeler hakkında bilgi verdiğini ve yapılan görüşmelerden sonra 20-40 milyar dolar arasında bir kaynağı içeren bir ihtiyati stand-by anlaşması olacağını söylediğini aktardı.

Reuters'e konuşan MYK üyesi, IMF ile görüşmelerde büyüme hedefi üzerinde de durulduğunu belirtti. Türkiye'nin 2009 büyüme hedefini yüzde 4 olarak açıkladığını, IMF'ni ise bunu yüzde 2'ye çekmek istediğini ifade eden yetkili, "Büyümenin biz yüzde 4 olmasını istiyoruz. Büyümenin yüzde 4 olması için de daha çok kaynağa ihtiyaç var" dedi.

IMF ile varılacak anlaşmanın "stand-by" değil, "ihtiyati stand-by" olacağını da vurgulayan aynı yetkili, "Burada, IMF ile yapılacak anlaşmada rakamdan çok IMF ile akredite olmak önemli, öyle bakmak gerek. Arkadaşlar orada görüşmeleri sürdürüyor. Görüşmelerin kısa sürede tamamlanıp anlaşmaya varılacağını bekliyoruz" dedi.

"HENÜZ O NOKTADA DEĞİLİZ"

Konuyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, IMF ile görüşmelerde henüz rakam telaffuz edilecek seviyeye gelinmediğini söyledi ve şöyle konuştu:

"IMF ile Türkiye'nin menfaatlerine uyumlu, Türkiye'nin önceliklekrini göze alan bir program üzerine çalışıyoruz. Finansman, zaman konusunda rakam beyan etmek için erken. Önemli bir mesafeye vardığımda bilgilendireceğim. Teknik düzeyde üzerinde çalıştığımız pek çok konu var. Bahsedilen rakamlar telaffuz edilecek türden rakamlar değildir. Dış kaynak ihtiyacımızı karşılayacak bir program üzerinde çalışılıyor ama bahsettiğiniz düzeyde detaylara inecek noktada değiliz."