kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Kasım 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Şehit binbaşı Süleyman Can, cuma günü toprağa verilecek.

Bir binbaşı ile 2 er şehit, 9 asker yaralı

Ercan TAŞIR SABAH
20.11.2008
Ağrı ve Diyarbakır'daki çatışmalarda 1 binbaşı ve 2 er şehit olurken 9 asker yaralandı Yardımsever kişiliğiyle tanınan binbaşı Can'ın yaşadığı mahalle bayraklarla donatıldı..
Ağrı'da bir grup terörist ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada, bir binbaşı şehit oldu, biri uzman çavuş beş asker de yaralandı. Merkeze 40 kilometre uzaklıktaki Cumaçay Köyü Sinek yaylası mevkisinde arazi taraması yapan güvenlik güçleri bir grup teröristle karşılaştı. "Dur" ihtarına PKK'lıların ateşle karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Çatışmada geçici olarak Ağrı 12. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nda görevlendirilen Cumaçay Karakolu'nda görevli Jandarma binbaşı Süleyman Can şehit düştü. Yaralanan biri uzman çavuş 5 asker de Ağrı'daki askeri hastanede tedavi altına alındı. Diyarbakır Lice'de de güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada 2 asker şehit oldu, 4 asker de yaralandı. Güvenlik güçlerinin 4 teröristi öldürdüğü çatışma bölgesine, özel harekât timi ve komando sevk edildi. Bu yıl binbaşılığa terfi eden şehit Süleyman Can, evli ve bir çocuk babasıydı. Şehit binbaşının 2 erkek kardeşinden biri olan Birol Can, Kocaeli'nde teğmen olarak görev yaparken, kızkardeşi ise Hollanda'da polis. Binbaşının acı haberinin ulaştığı Ankara'daki evinin çevresi Türk bayraklarıyla donatılırken, cenazesinin cuma günü Ankara'da düzenlenecek törenin ardından toprağa verilecek.

MAYIN TUZAĞI
Öte yandan Ankara İl Jandarma Alay Komutanlığı'ndan askeri bir heyet, dün akşam Can'ın Ankara'nın Yenimahalle semtindeki bayraklarla donatılmış evine taziye ziyaretinde bulundu. Bingöl Karlıova'da da arazi taraması yapan dört köy korucusu teröristlerce döşenen mayına basarak yaralandı. Bir korucunun durumunun ağır olduğu bildirildi.
Haberin fotoğrafları