kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Kasım 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Büyük resim için tıklayın

Halkbank'tan esnaf ve KOBİ'lere 1.5 milyar YTL'lik can simidi

20.11.2008
Halk Bankası, esnaf ve KOBİ'lere 1.5 milyar YTL kredi kullandıracak. Bunun 800 milyon YTL'si nakdi ve gayri nakdi, 400 milyon doları da ihracat için verilecek..
Hükümetin, 350 milyon YTL'lik faizsiz kredi paketinden sonra Halk Bankası da kredi musluklarını açtı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Halk Bankası arasında yapılan protokol kapsamında, esnaf ve KOBİ'lere, 800 milyon YTL nakdi ve gayri nakdi, 400 milyon doları ise ihracat olmak üzere toplamda 1.5 milyar YTL kredi kullandırılacak.

TOBB 100 MİLYON YTL VERDİ
TOBB, üyelerine kullandırılacak bu kredi için Halk Bankası'na 100 milyon YTL tutarında kaynak aktaracak. Kredinin maliyeti yüzde 1.5'luk banka komisyonu ile birlikte toplamda yüzde 15.90'ı bulacak. 3-12 ay vadelerde kullandırılacak kredilerin miktarı 20 bin YTL-50 bin YTL arasında olacak. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, kullandırılacak kredinin maliyetinin düşük olduğunu söyledi. Hisarcıklıoğlu, küresel ekonomik daralma sürecinden reel sektörün en az zararla çıkması için öncelikle finans kanallarını işler halde tutmak gerektiğini vurguladı. Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Şahap Kavcıoğlu da KOBİ'lere kullandırılacak kredi paketinin geri dönüşümünün 2 milyar YTL olacağını söyledi. Kavcıoğlu, Halk Bankası'nın 240 ticaret ve sanayi odasıyla birlikte KOBİ'lere düşük faizli kredi kullanımı için anlaşma yaptığını anımsattı. Banka olarak KOBİ'lere kullandırdıkları kredilerin büyümeye, ihracatın artmasına ve ekonomik kalkınma ile birlikte Türkiye'nin geleceğine yatırım olduğunu anlatan Kavcıoğlu, son bir yılda ticaret ve sanayi odalarına avantajlı faiz oranları ile yaklaşık 1.3 milyar YTL kredi kullandırdıklarını belirtti.