kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Kasım 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Başbakan Erdoğan. YASED'in Geleneksel Ankara Resepsiyonu'na katılarak bir konuşma yaptı.

Erdoğan: Kriz fırsatçılarına kim olursa olsun izin vermeyeceğiz

Hazal ATEŞ / ANKARA
20.11.2008
Başbakan Tayyip Erdoğan, "Küresel ekonomik krize ilişkin hükümetten sihirli reçete beklemenin ya da tribünden izlemenin doğru olmayacağını" söyledi. Erdoğan, "Krizi bahane edip faizlerle oynamaya başladılar. Kredileri geri çağırıyorlar. Reel sektör kıvranırken bir tekme de sen atıyorsun" dedi. Erdoğan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) bu konuyu takip edeceğini de belirtti. Uluslararası Yatırımcılar Derneği'nin (YASED) Geleneksel Ankara Resepsiyonu'na katılan Erdoğan şu mesajları verdi:

BDDK'YA SESLENDİ: Hükümetten sihirli reçete beklemek, süreci tribünden izlemek doğru olmaz. Kriz yoktu, finans sektörü 11.7 milyar dolar kar elde ettiler. Bu yıl da bu rakam 11 milyar dolar. Finans sektörü niye faiz oranı ile oynayıp, kredileri geri çağırıyor. Bu adil mi? Krizi ranta dönüştürmek değil mi? Türkiye'nin denetleme kurulu bunun takibini yapacak. Reel sektör kıvranırken bir tekme de sen atıyorsun.

FIRSATA DÖNÜŞTÜRMEYİN: Kimse krizi kendisi için fırsata dönüştürmesin. Kriz fırsatçılarına açık söylüyorum. Kim olursa olsun izin vermeyeceğiz. Gereği neyse onu yapacağız. Çünkü aynı gemideyiz, geminin batırılmasına izin vermeyiz. Krizi fırsata dönüştürmek derken, ülkemiz mi krizi fırsata dönüştürecek, yoksa kurumlar mı fırsatı krize dönüştürecek.

YASTIK ALTINDAKİLERİ GETİRİN: Varlık Barışı yasası çıkardık. Nerede neyin varsa getir, enjekte et. Kızıyorlar. Her türlü garantiyi verdik. Buyurun atın adımları. İş alemi bu yasadan yararlanmak için harekete geçmeli.