kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Kasım 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Cesedi 7 parçaya ayrılan Sabire toprağa verildi

Giriş Saati : 07.11.2008 15:55
Güncelleme : 07.11.2008 21:57
Yeni Haber
Kırşehir'de, kaybolduktan 5 gün sonra 7 parçaya ayrılmış cesedi şehir çöplüğünde bulunan 11 yaşındaki Sabire Akçakaya'nın katil zanlısı olarak gözaltına alınan yengesi Y.A. adliyeye sevk edildi.

Şehir mezarlığında dün parçalanmış haldeki cesedi bulunan Sabire Akçakaya'nın cenazesi, Ali Çam Camisi'nde kılınan öğle namazının ardından Bağbaşı Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenaze töreninde baba İskender Akçakaya ve yakınları fenalık geçirdi. Hayvancılıkla uğraşan ve 3 çocuğunun en küçüğü olan Sabire'yi yitiren baba İskender Akçakaya, cenaze namazında yakınlarının yardımıyla ayakta durabildi.

Sabire'nin ölümü, öğrencisi olduğu Hürriyet İlköğretim Okulu'nda da büyük üzüntüye neden oldu. Okulun girişinde hazırlanan köşede arkadaşları, Sabire'nin kaybolması ve öldürülmesiyle ilgili duygularını, şiir ve yazılarla dile getirdi. Öğretmenleri ve sınıf arkadaşları Sabire'nin son derece güleryüzlü ve çalışkan bir öğrenci olduğunu, öldürüldüğüne inanamadıklarını söylediler.

Cinayet zanlısı olarak gözaltına alınan Sabire'nin amcasının eşi Y.A. (55) ise emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. Sabire'nin cesedinin sarıldığı kilim ve kilimde bulunan saç kılından yola çıkan polis ekiplerinin, aynı kilimin parçalarını bitişikteki evde oturan amca Hasan Akçakaya'nın evinde bulduğu öğrenildi. Hareketlerinden şüphelenilen Y.A'nın olaydan sonra gözaltına alındığı belirtildi.

Daha önce kızını kaybettiği için psikolojisi bozulduğu ileri sürülen Y.A'nın zaman zaman dengesiz hareketlerde bulunduğu, verdiği ilk ifadesinde de suçunu itiraf ettiği kaydedildi.

Boztepe yolundaki şehir çöplüğünde çalışan işçiler, dün 7 parçaya ayrılmış ve yüzü tanınmayacak hale gelmiş kız çocuğu cesedi bulmuştu. Olay yerine gelen polis ekipleri, cesedin 5 gün önce kaybolan 11 yaşındaki Hürriyet İlköğretim Okulunun 5. sınıf öğrencisi Sabire Akçakaya'ya ait olduğunu belirlenmişti.

(AA)