kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Kasım 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Beyoğlu'nda yangın paniği

Giriş Saati : 07.11.2008 15:42
Güncelleme : 07.11.2008 21:57
Yeni Haber
Beyoğlu'nda 7 katlı bir binada çıkan yangın hasara yol açtı.

İstiklal Caddesi'nde yer alan, içinde 67 iş yeri ile 11 konut bulunan ve 1908 yılında inşa edilen tarihi Suriye Pasajı'nın çatı katında yangın çıktı. Kısa sürede çatıyı tamamen saran alevler, ardından Ressam Mustafa Bayar'a ait daireye sıçradı.

Binadakilerce kontrol altına alınamayan yangının söndürülmesi için Beyoğlu, Fatih ve Şişli itfaiye ekipleri olay yerine sevk edildi. Gelen ekiplerce merdiven uzatılarak müdahale edilen yangın, uzun süren çabalar sonucu, çevredeki diğer binalara sıçramadan söndürüldü. Yangın sonucu binanın çatısı ile ressam Mustafa Bayar'ın dairesinde büyük çapta hasar oluştu.

35 YILLIK EMEĞİ KÜL OLDU


Dairesindeki eserlerinin yanması yüzünden gözyaşlarını tutamayan Bayar, ''Yaklaşık 35 yıllık emeğim kül oldu. 200'ün üzerinde eserim vardı'' dedi. Zarar gören eserlerinin sigortası olmadığını anlatan Bayar, çatı katında yaklaşık bir haftadır izolasyon çalışması yapıldığını, yangının bu çalışma sırasında çıktığını söyledi.

İtfaiyenin söndürme çalışmaları sırasında çevresi polislerce güvenlik çemberine alınan binadaki yangın sürerken, aynı binanın giriş katındaki restoran ve kafelerde müşterilerin yemeklerine devam ettiği, caddeden geçen bazı turist ve vatandaşların da yangının fotoğrafını çektikleri görüldü.

Polis ve itfaiyenin yangının çıkış nedeni ile oluşan hasara ilişkin araştırması sürüyor.

(AA)