kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Kasım 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
‘ÖZÜR DİLESE YETERDİ’ ... Hayat dolu bir öğrenciyken yatağa mahkûm kalan 9 yaşındaki Şirvan, "Bana çarpan sürücü gelip bir özür dilese yeterdi" dedi.

Şirvan, elektrik kesilirse ölecek

Ufuk SOYHAN DENİZLİ
07.11.2008
Vicdansız sürücünün felç ettiği talihsiz Şirvan, solunum cihazına bağlı yaşıyor. 220 YTL'lik elektrik parası, işsiz anneyi kara kara düşündürüyor..
Denizli'de, 8 ay önce hızla gelen bir Mercedes sürücüsünün çarpıp kaçması sonucu 9 yaşındaki Şirvan Duran'ın boynundan aşağısı felç olmuştu. Maddi imkânsızlıklar nedeniyle yaşamını evinde solunum cihazına bağlı sürdürmeye çalışan 9 yaşındaki talihsiz kız, ailesi 220 YTL'lik faturayı ödeyemediği için elektrikler kesilirse ölümle buruna kalacak. Eşinden 6 yıl önce boşanan, küçük kız sürekli bakıma muhtaç olduğu için tekstil işinden ayrılmak zorunda kalan anne Funda Bilge, kızının nefes alması için 24 saat solunum cihazına bağlı yaşaması gerektiğini söyledi.

MAKİNESİZ 20 DAKİKA...
Gözüyaşlı anne, "Yakınlarımızın yardımıyla geçinmeye çalışıyoruz. Ancak kızım sürekli solunum cihazına bağlı olduğu için elektrik faturası yüksek geliyor. Geçen ayki faturayı evdeki eşyalardan para edebilecekleri satarak ödemiştik. Bu ay gelen 220 YTL'lik faturayı görünce şok oldum. Faturayı ödemezsek elektriği kesecekler ve Şirvan'ı hayata bağlayan makine duracak. Kızım makineye bağlı olmadan en fazla 20 dakika nefes alabiliyor" dedi. Atalar İlköğretim Okulu ikinci sınıf öğrencisi Şirvan Duran ise en çok derslerinden ve arkadaşlarından ayrı kaldığı için üzüldüğünü söyleyerek, "Derslerime annemin yardımıyla çalışmaya devam ediyorum. Umarım bir an önce ayağa kalkabilirim" ifadesini kullandı.