kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Kasım 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Yıllık 700 bin YTL'ye spor yorumculuğu

Ali ERDOĞAN Bülent İPEK
07.11.2008
Galatasaray'ın eski futbolcusu Hakan Şükür spor yorumcusu oluyor. TRT'deki Stadyum programında yıllık 700 bin YTL karşılığında görüşlerini anlatacak..
Yeşil sahalara veda eden Milli Takım ve Galatasaray'ın eski futbolcusu Hakan Şükür futbol yorumculuğuna soyundu. TRT'de "Stadyum" programında yorumculuk yapacak olan Şükür'e yılda 700 bin YTL ödeneceği öğrenildi. Sarı-kırmızlı takım ile sezon sonunda yollarını ayıran Şükür, yurtdışında Katar kulüpleri tarafından yapılan transfer teklifini çocuklarının eğitimi nedeniyle kabul etmezken, yurt içinde ise Galatasaray dışında oynamayacağını belirterek futbola sessizce veda etmişti.

"ASLINDA ÇOK UCUZ"
Bir TRT yetkilisi Hakan Şükür'ün reytinglerini artıracağını, yılda 700 bin YTL'nin piyasa ortamına göre düşük olduğunu, Rıdvan Dilmen'in NTV'den yılda 5 milyon YTL aldığını ifade etti. Aynı yetkili, "Ücret aslında çok mantıklı. Stadyum programı dışında hafta içinde bazı programlar yapacak. Haftalığı neredeyse 10 bin YTL'ye gelmiyor. TRT kârlı bir işe imza attı. Banu Avar'ın 'Sınırlar Arasında' programı bölüm başına 30 bin YTL, yani ayda 60 bin YTL alıyordu. Bu nedenle Hakan Şükür'e yılda verilen 700 bin YTL az" görüşünü dile getirdi. TRT'de "Stadyum" programını sunan spiker Erdoğan Arıkan'ın ayda yaklaşık 3 bin YTL maaş aldığı, programa yorumcu olarak katılan Ömer Üründül'ün ücret almadığı, Mehmet Demirkol ile Zeki Çol'un ücretinin ise fazla olmadığı öğrenildi.

TARKAN DA SORUN OLMUŞTU
TRT'nin dışarıdan program yapan Sibel Can, Kubat gibi sanatçılar ve bazı gazetecilere ödediği ücretler zaman zaman tartışma konusu olmuştu. En büyük tartışma, Tarkan'ın yılbaşı konseri için yapılırken, Bakan Aydın, Kırklareli Milletvekili Tansel Barış'ın soru önergesine verdiği yanıtta da Tarkan'a verilen ücreti açıklamadı. CHP'li Mehmet Sevigen'in soru önergesine ise "750 bin dolar ödeme yapılmadı" yanıtı verilmekle yetinildi. CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk'ün soru önergesine ise "Adı geçen kişilere kendileri ile yapılan ticari sözleşmeler uyarınca ücret ödenmekte olup, ticari sözleşmelere ilişkin ücretler tarafların rızası bulunması halinde açıklanabilmektedir" karşılığını verdi.