kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Kasım 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Bebeğini ölüme terk eden anneye müebbet

Giriş Saati : 07.11.2008 16:18
Güncelleme : 07.11.2008 21:57
Yeni Haber
Adapazarı ilçesinde, ailesinden ve çevresinden gizli dünyaya getirdiği bir günlük bebeğini dövdükten sonra çalılıkların arasına atarak ölümüne neden olan 47 yaşındaki Selma D., yargılandığı mahkemece ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde karara çıkan dava, 13 Mayıs 2008 tarihinde Dernekkırı Prefabrikleri'nde meydana geldi. Sakarya Doğum Çocuk Bakımevi'nde 12 Mayıs 2008 tarihinde doğum yapan Selma D., bir gün sonra taburcu edildi. Bir gün sonra bebeğe aşı vurmak için annenin adres olarak verdiği Dernekkırı Prefabriklerine gelen sağlık ekipleri Selma D.'yi bulamadı. Yapılan araştırma sonucu kadının Abalı köyünde oturduğunu belirleyen sağlık görevlileri eve gittiklerinde bebeğin olmadığını fark etti.

Selma D., bebeğin nerede olduğunu soran sağlık görevlilerine bebeğini Dernekkırı Prefabriklerinde bulunan Mehmetçik İlköğretim Okulu'nun arka kısmındaki boş arazide çalılıkların arasına attığını söyledi. Bunun üzerine görevliler jandarmaya bilgi verdi. Olay yerine giden jandarma ekipleri bir günlük bebeğin cesediyle karşılaştı. Yapılan inceleme sonucu bebeğin darp edildikten sonra atıldığı belirlendi. Selma D., çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bugün karara çıkan davada savunma yapan 4 çocuk annesi Selma D., eşinden bir süre önce ayrıldıktan sonra tecavüze uğradığını ileri sürerek, "Köyde mısırları toplarken biri mısırlıkta zorla bana tecavüz etti. Hamile kaldığımı yaşımın ilerlemiş olmasından dolayı anlayamadım. Ailemden ve komşularımdan gizli olarak hastanede bebeği doğurdum. Komşulara kadın hastalıkları olduğunu söyledim. Hastane çıkışı rezil olurum diye bebeği çalılıklara atıp kaçtım. Bıraktığımda yaşıyordu" dedi.

Mahkeme heyeti, Adli Tıp Kurumu Morg İhtisas Dairesi'nden gelen bir günlük bebeğin baş boyun bölgesinde künk travmatik bulgu ve boyun kısmında kırık olması nedeniyle bebeğin bu nedenle ölmüş olabileceğine dair raporu dikkate alarak Selma D.'ye ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Mahkeme heyeti bu cezada herhangi bir indirim yapmadı. Karar Yargıtay tarafından onaylanırsa kesinleşecek.

(İHA)