kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Kasım 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Mangal kansere davetiye çıkarır!

Giriş Saati : 07.11.2008 09:35
Güncelleme : 07.11.2008 21:57
Yeni Haber
Medical Park Göztepe Kanser Hastanesi'nden Beslenme ve Diyet Uzmanı Hülya Çağatay, besinler pişirilirken yapılarında ortaya çıkan değişikliklerin kansere neden olabileceğini söyledi ve bu değişiklikleri sıraladı:

* Besinlerin tütsülenmesi, tuzlanması ya da içlerine nitrit-nitrat gibi maddelerin katılması; besinlerde güçlü kanserojen etki göstermektedir.

* Besinlerin aşırı saflaştırılması, kanserden koruyan lifli kısmın yok olmasına neden olur.

* Kızartma ve mangal gibi yöntemler; kanserojen madde oluşturur. Sebzelerin aşırı sıcaklıkta uzun süre pişirilmesi ise, yararlı mineralleri öldürür.